Φακές για παιδιά - Υγιεινές ναι, βαρετές όχι

  • Φακές στη διατροφή των παιδιών - Τι να γνωρίζετε
  • Λιονταράκι από φακές - Πώς θα το φτιάξετε
Foivi Geller
Φακές για παιδιά - Υγιεινές ναι, βαρετές όχι

Μπορεί τα παιδιά να αρνούνται πεισματικά να φάνε τις φακές που φτιάξατε, όμως αν διακοσμήσετε με αυτόν τον τρόπο το πιάτο τους, είναι βέβαιο ότι θα ζητήσουν και δεύτερο πιάτο. Εκεί, στο δεύτερο πιάτο, εσείς αρκεί να έχετε όρεξη να δημιουργήσετε ακόμη ένα λιονταράκι.

Φακές στη διατροφή των παιδιών - Τι να γνωρίζετε

Οι φακές ανήκουν στην οικογένεια των οσπρίων και είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ίνες θα βοηθήσει στην εκκαθάριση του πεπτικού συστήματος του παιδιού σας, στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και στην τακτική μετακίνηση του εντέρου. Επίσης, θα αποτρέψει τα προβλήματα αύξησης βάρους τα επόμενα χρόνια.

Οι φακές περιέχουν επίσης σίδηρο. Μέχρι την ηλικία των έξι μηνών η ποσότητα σιδήρου που υπάρχουν στις φυσικές αποθήκες στο σώμα του μωρού μπορεί να μειωθεί και έτσι θα πρέπει να το προσθέσετε στη διατροφή του. Τα τρόφιμα πλούσια σε σίδηρο θα βοηθήσουν το μωρό σας να έχει την απαραίτητη ενέργεια και θα ενισχύσουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Ο ψευδάργυρος που υπάρχει στις φακές συμβάλει στη δημιουργία ενεός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ το ασβέστιο που περιέχουν βοηθάει στην ανάπτυξη των οστών. Οι φακές περιέχουν επίσης φολικό οξύ, ένα είδος βιταμίνης Β, που βοηθά στο σχηματισμό νέων κυττάρων στο σώμα του παιδιού σας.

Λιονταράκι από φακές - Πώς θα το φτιάξετε

fakes liontaraki gia paidia

Αν τα παιδιά σας σπρώχνουν μακριά το πιάτο με τις φακές που τους σερβίρετε δεν έχετε παρά να διακοσμήσετε το πιάτο τους, κάνοντας τις φακές να θυμίζουν χαίτη λιονταριού. Η διαδικασία είναι απλή και τα υλικά που θα χρειαστείτε, σίγουρα θα τα έχετε στην κουζίνα σας.

Υλικά:

  • Κοκκινιστές μαγειρεμένες φακές (δείτε εδώ μια συνταγή)
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • μερικά φύλλα σπανάκι
  • 2 ελιές
  • τυρί του τοστ
  • φύλλα από φύκια (αυτά που χρησιμοποιούνται στο σούσι)
  • κίτρινη πιπεριά

Πώς θα το φτιάξετε βήμα-βήμα:

Βήμα 1ο: Κόψτε τη μία φέτα ψωμί του τοστ σε στρογγυλό σχήμα. Κόψτε τη δεύτερη φέτα ψωμί, σε ορθογώνια μακρόστενα κομμάτια. Με το ψωμί που θα περισσέψει κόψτε μουστάκια, τρίχωμα και αφτιά για το λιονταράκι σας, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Βήμα 2ο: Τοποθετήστε το ψωμί στη μέση του πιάτου, τοποθετήστε τα αφτιά και με ένα κουτάλι, βάλτε τις φακές, σχηματίζοντας τη χαίτη του λιονταριού.

Βήμα 3ο: Σχηματίστε με τα υλικά σας το πρόσωπο του λιονταριού και τοποθετήστε τα υπόλοιπα υλικά, δίνοντας σχήμα στο σώμα του λιονταριού.

Βήμα 4ο: Βάλτε έπειτα τις ελιές στα πόδια του λιονταριού σας, το στέμμα (είναι η πιπεριά που θα της δώσετε σχήμα στέμματος).

Βήμα 5ο: Τέλος, τοποθετήστε το σπανάκι για να δώσετε περισσότερο χρώμα στο πιάτο σας. Τα μικρά σας θα ξετρελαθούν.

Foivi Geller
Facebook account
Instagram account

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved