Χελώνα από αβοκάντο για τους μικρούς picky eaters μας

  • Τα οφέλη των υλικών
  • Πώς θα φτιάξετε τη χελώνα από αβοκάντο
Foivi Geller
Χελώνα από αβοκάντο για τους μικρούς picky eaters μας

Αν θέλετε να καταφέρετε τον μικρό σας picky eater να φάει αβοκάντο, τριμμένο καρότο και ντοματίνια, δεν έχετε παρά να τα εντάξετε στο πιάτο με το κλασικό τοστάκι που του φτιάχνετε για απογευματινό.

Μια χελώνα και ένα πιάτο διακοσμημένο εντυπωσιακά, μπορεί να κάνει θαύματα και να δείτε το μικρό σας να τρώει τροφές που μέχρι πριν δεν έβαζε στο στόμα του.

Τα οφέλη των υλικών

Αβοκάντο: Με 20 βιταμίνες και μέταλλα σε κάθε μερίδα (1/3 ενός μέσου αβοκάντο) συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών B1, B2, B3, B5, B6, C, E, K, φολικό οξύ, κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, τα παιδιά σας θα πάρουν γεμίσουν ενέργεια και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Καρότο: Τα καρότα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη A, η οποία συμβάλλει στην υγεία των ματιών του παιδιού.

Τοματίνια: Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά καθώς περιέχουν βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό, την όραση και την υγεία του δέρματος, βιταμίνη Κ, απαραίτητη για τα οστά, και κάλιο, βασικό συστατικό για τη λειτουργία της καρδιάς, τους μύες, τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και την ισορροπία των υγρών.

Αβγό: Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αυγά ανήκουν στην κατηγορία τροφίμων με την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μαζί με τα θαλασσινά, το κοτόπουλο, τους ξηρούς καρπούς και το κόκκινο κρέας. Τα παιδιά ηλικίας 1 με 3 ετών χρειάζονται 13 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρας, ενώ στην ηλικία των 4 με 8 η ποσότητα αυτή αυξάνεται στα 19 γραμμάτια την ημέρα. Στην προεφηβεία (παιδιά 9 έως 13 ετών) η ημερήσια προτεινόμενη ποσότητα πρωτεΐνης ανέρχεται στα 34 γραμμάρια.

Πώς θα φτιάξετε τη χελώνα από αβοκάντο

xelona avokado

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 1 αβοκάντο
  • 2 τοματίνια
  • 1 βρασμένο αβγό
  • 1 καρότο κομμένο
  • 1 φέτα κίτρινο σκληρό τυρί
  • 1 τοστ άψητο

Η διακόσμηση:

Βήμα 1ο: Βάλτε το τοστ στο πιάτο του παιδιού σας.

Βήμα 2ο: Κόψτε το τυρί με ένα κουπάτ σε σχήμα αστεριού και βάλτε το επάνω αριστερά από το πιάτο.

Βήμα 3ο: Κόψτε σε φετάκια τα τοματίνια και τοποθετήστε τα στη μία γωνία του τοστ, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Βήμα 4ο: Κόψτε το αβγό σε φέτες και τοποθετήστε το δεξιά από το τοστ, μέσα στο πιάτο.

Βήμα 5ο: Βάλτε το τριμμένο καρότο στη βάση του τοστ σας.

Βήμα 6ο: Πάρτε το αβοκάντο και κόψτε το στη μέση. Καθαρίστε το ένα μισό, και βάλτε το επάνω στο τοστ όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Για να δημιουργήσετε το καβούκι της, κόψτε με ένα μαχαιράκι ή ψαλίδι τη φλούδα του αβοκάντο και τοποθετήστε το επάνω στη χελώνα σας. Από το υπόλοιπο μισό αβοκάντο, δημιουργήστε το κεφάλι και τα πόδια της χελώνας. Με λίγο ξίδι βαλσάμικο σχεδιάστε το μάτι και το στόμα.

Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε και ένα κομμάτι λεμόνι για ήλιο.

Σίγουρα τα μικρά σας θα ενθουσιαστούν.

Foivi Geller
Facebook account
Instagram account

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved