Το απόλυτο σοκολατένιο cheesecake χωρίς ψήσιμο

Photograph: Yvonne Ruperti

Κρεμώδες, σοκολατένιο και το καλύτερο από όλα; Χωρίς ψήσιμο!!!

Ε ναι! Εμείς οι μαμάδες ξέρετε λατρεύουμε τα εύκολα γλυκά, πόσο μάλλον αυτά που δεν χρειάζονται ψήσιμο. Και εδώ που τα λέμε, ποια θέλει να «ψηθεί» στην κουζίνα με αυτή τη ζέστη που υπάρχει εκεί έξω, έτσι δεν είναι;

Εδώ θέλουμε να αποφύγουμε το σίδερο των ρούχων που περιμένει στη λεκάνη, θα ανάψουμε φούρνο για να φτιάξουμε ένα δροσιστικό γλυκάκι;

Όχι, δα! Γι' αυτό ψάχνουμε νόστιμες, εύκολες και γρήγορες συνταγές για εσάς και για εμάς μαζί. Γιατί κακά τα ψέματα λίγο ή πολύ όλες μοιάζουμε σε κάποια πράγματα μεταξύ μας.

Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ιδού τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε το γλυκάκι που έφτιαξε η Yvonne Ruperti και δημοσίευσε στο site seriouseats.com. Σοκολατένιο cheesecake!

Υλικά:

  • 280 γραμ. σοκολατένια μπισκότα
  • 2 κ.τ.σ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 8 κ.τ.σ βούτυρο ανάλατο λιωμένο
  • 220 γραμ. cream cheese μαλακό
  • 1 κούπα + 2 κ.τ.σ ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.τ.σ υγρή βανίλια
  • 200 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 1/4 κούπας ξινή κρέμα (sour cream)
  • κακάο για τη διακόσμηση

Πώς θα φτιάξετε το σοκολατένιο cheesecake

Τρίψτε στο μπλέντερ τα μπισκότα μαζί με τη ζάχαρη. Βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατέψτε καλά και έπειτα βάλτε το μπισκότο σε μια στρογγυλή φόρμα ή ταψάκι. Πιέστε καλά μέχρι να σχηματιστεί η βάση και τα πλαϊνά και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε την κρέμα σας.

Με ένα μίξερ χτυπήστε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα. Ανεβάστε λίγο την ταχύτητα και προσθέστε τη βανίλια, την ξινή κρέμα και τη λιωμένη κουβερτούρα. Μόλις ομονογενοποιηθει βάλτε την κρέμα, μέσα στη βάση μπισκότου που παγώσατε στο ψυγείο.

Βάλτε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες. Πριν σερβίρετε, πασπαλίστε με λίγο άγλυκο κακάο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved