Πράσινες σαλάτες με κοτόπουλο: Πέντε συνταγές για όλα τα γούστα (vids)

Από τις πιο νόστιμες σαλάτες που έχετε δοκιμάσει. 

Πράσινες σαλάτες με κοτόπουλο: Πέντε συνταγές για όλα τα γούστα (vids)

Η σαλάτα δεν πρέπει να λείπει από την καθημερινή μας διατροφή.

Μπορεί να είναι ένα συνοδευτικό πιάτο ή να αποτελέσει το κυρίως γεύμα. 'Αλλωστε υπάρχουν πολυάριθμες συνταγές για σαλάτες τις οποίες μπορείτε να τρώτε καθημερινά χωρίς να τις βαρεθείτε αφού η ποικιλία των υλικών θα είναι διαφορετική κάθε φορά.

Ωστόσο αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι η σαλάτα δεν είναι πάντα μια υγιεινή επιλογή με χαμηλές θερμίδες που βοηθάει στη δίαιτά μας. Υπάρχουν σαλάτες που ξεπερνούν σε θερμιδικό περιεχόμενο τις 1.000 θερμίδες και είναι πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά οξέα επιζήμια για τον οργανισμό μας.

Πώς θα φτιάξετε μια υγιεινή σαλάτα

Το κύριο συστατικό της σαλάτας θα πρέπει να είναι τα ωμά ή μαγειρεμένα λαχανικά. Τα λαχανικά είναι τρόφιμα τα οποία εφοδιάζουν τον οργανισμό μας με πολύτιμα στοιχεία για την καλή λειτουργία του όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά. Τα λαχανικά καλό θα είναι να κόβονται σε μεγάλα κομμάτια, καθώς έτσι υπάρχει μικρότερη απώλεια θρεπτικών συστατικών.

Επίσης, προτιμήστε λαχανικά εποχής, καθώς είναι πιο θρεπτικά αλλά και πιο οικονομικά. Επιλέξτε λαχανικά με έντονα και διαφορετικά χρώματα για διαφορετικά θρεπτικά συστατικά.

Αποφύγετε την προσθήκη λιπαρών κρεάτων, μπέικον, σαλαμιού, λουκάνικων όπως και τηγανητών κρεάτων καθώς και τις παχύρευστες σάλτσες.

Σήμερα σας προτείνουμε συνταγές για πράσινες σαλάτες με κοτόπουλο. Είναι από τους πιο αγαπημένους συνδυασμούς, με αρκετές ωστόσο παραλλαγές:

Πράσινη σαλάτα με βραστό κοτόπουλο και μαγιονέζα



Πράσινη σαλάτα με τηγανιτό κοτόπουλο



Πράσινη σαλάτα με ψητό κοτόπουλο και σως λεμονιού



Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και αβοκάντο





Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο και μήλο



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved