Γιορτή της Μητέρας: Pancakes σοκολάτας για ένα γλυκό πρωινό

Η πιο γλυκιά πρόταση, για ένα εξίσου γλυκό ξεκίνημα.

Γιορτή της Μητέρας: Pancakes σοκολάτας για ένα γλυκό πρωινό

Την Κυριακή (13/5) είναι η Γιορτή της Μητέρας και το να βρει στο τραπέζι έτοιμο το πρωινό, είναι σίγουρα η καλύτερη έκπληξη που μπορείτε να της κάνετε. Και για να ξεκινήσει γλυκά, η Ημέρα της Μητέρας, τα pancakes σοκολάτα, είναι επίσης, η καλύτερη επιλογή. Και κυρίως, δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις στη μαγειρική, αφού είναι πανεύκολες στην εκτέλεσή τους.

Υλικά

4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1 κούπα γάλα φρέσκο 1.5% λιπαρά
1 ¼ κούπες αλεύρι
1 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.γ. baking powder
¾ κ.γ. αλάτι
2 αυγά
170 γρ. νιφάδες σοκολάτας
Βούτυρο για το μαγείρεμα

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο με το γάλα και το ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πάρει μία βράση το μείγμα. Μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.

Στο μεταξύ, σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε με ένα πιρούνι τα αυγά. Τα ρίχνετε στο κατσαρολάκι με το γάλα και ανακατεύετε καλά. Κατόπιν, ρίχνετε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε και τις νιφάδες σοκολάτας και ανακατεύετε, επίσης, καλά.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε ένα κουτάλι του γλυκού βούτυρο και ζεσταίνετε σε μεσαία φωτιά. Μόλις κάψει το βούτυρο, παίρνετε 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα (τόσο αναλογεί για κάθε pancake) και το ρίχνετε στο τηγάνι, που έχει κάψει. Μόλις φουσκώσει και πάρει χρυσαφί χρώμα, γυρίζετε από την άλλη πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα. Υπολογίστε 30 δευτερόλεπτα.

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Σερβίρονται ζεστές.

Final promo box 01 1

Διαβάστε επίσης

Πεντανόστιμα pancakes με 3 μόνο υλικά! Ιδανικά για πρωινό

Αφράτα pancakes χωρίς γλουτένη, με παντζάρι και μπανάνα

Pancakes με φρούτα: Απλά ένα ακαταμάχητο κολατσιό για τα παιδιά αλλά και για εσάς

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved