Κοκκινιστά γιουβαρλάκια, να γλύφετε τα δάχτυλά σας

Ξέρουμε, παραδοσιακά τα γιουβαρλάκια αυγολέμονο.

Κοκκινιστά γιουβαρλάκια, να γλύφετε τα δάχτυλά σας

Υπάρχουν, όμως, και τα κοκκινιστά γιουβαρλάκια, που σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, τα μαγειρεύουν με αυτόν τον τρόπο. Και είναι πεντανόστιμα. Τι λέτε να τα φτιάξουμε;

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια

1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 αυγό
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. ρύζι Καρολίνα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
500 γρ. συμπυκωμενος χυμός ντομάτας (αν έχετε όψιμες ντομάτες, μπορείτε να τρίψετε 2 φλυτζάνια και να προσθέσετε κι ένα κουτάλι της σούπας μπελτέ)
αλάτι
πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο για τη σάλτσα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 με 3 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τις πατάτες και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Κατόπιν, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, λίγη ρίγανη και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε 2 φλ. ζεστό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν
Στο μεταξύ, σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα ζυμώνουμε καλά. Τα πλάθουμε σε μικρές μπάλες.
Μόλις η σάλτσα ντομάτας πάρει καλή βράση, ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια. Αν χρειάζεται επιπλέον νερό, προσθέτουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν. Υπολογίστε γύρω στη 1 ώρα.

Διαβάστε επίσης

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, η πιο νόστιμη συνταγή!

Μαμαδίστικα γιουβαρλάκια χωρίς αυγολέμονο, από τα χεράκια μας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved