Μαμαδίστικο φαγητό: Συνταγή για κλασσικά και νόστιμα κεφτεδάκια στο τηγάνι

Κλασσικά κεφτεδάκια!

Μαμαδίστικο φαγητό: Συνταγή για κλασσικά και νόστιμα κεφτεδάκια στο τηγάνι

Αυτό ήταν! Αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας όλες εκείνες τις συνταγές που μου θυμίζουν τη γιαγιά μου! Είναι πια 91 χρονών και δεν μπορεί να μαγειρέψει, όταν όμως μαγείρευε το σπίτι μοσχοβολούσε.

Ακόμη και τώρα που σας γράφω, αυτές τις μυρωδιές έχω στο νου μου. Η μαγειρική της μου έχει λείψει. Το ίδιο και οι γεύσεις των φαγητών της. Αν και έχω τις συνταγές της αν και πλησιάζουν πολύ σε εκείνη τη γεύση που πετύχαινε η ίδια μου λείπει το «χερικό» της.

Σήμερα λοιπόν, σκέφτηκα να σας δώσω τη συνταγή για τα κεφτεδάκια της. Εκείνα που έριχνε στο τηγάνι και μαζευόταν η γειτονιά στο σπίτι για να φάει έστω και ένα!

Υλικά:
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 ματσάκι μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο ξερό κόκκινο κρεμμύδι
4 κ.τ.σ ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ζυμωτό ψωμί μουσκεμένο
χυμό από ένα λεμόνι
2 αβγά

Εκτέλεση:
Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις σκελίδες σκόρδο που θα έχετε τρίψει στον τρίφτη, το κρεμμύδι που θα έχετε τρίψει και αυτό στον τρίφτη, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τα αβγά και τέλος το ψωμί που θα στύψετε πάρα (μα πάρα) πολύ καλά!
Ζυμώστε καλά και αφήστε για λίγο τον κιμά σας στο ψυγείο. Τέλος πλάστε τα κεφτεδάκια σας (η γιαγιά μου τα πάταγε λίγο πριν τα βάλει στο τηγάνι) και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι.

Σερβίρονται ζεστά!

Διαβάστε επίσης:
Κεφτεδάκια κοτόπουλο με pesto βασιλικού-Ιδανικά και για το παιδικό πάρτι

Αφράτα πεντανόστιμα κεφτεδάκια φούρνου όπως της γιαγιάς

Αρωματικά χοιρινά κεφτεδάκια με σάλτσα ψητής κόκκινης πιπεριάς

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved