Η Ανίτα Μπραντ μας έδωσε τη συνταγή για τη δική της μυρωδάτη μηλόπιτα που έφτιαξε με τη μαμά της
instagram@anabrand
Η αγαπημένη συνταγή της Ανίτας Μπραντ για τέλεια μηλόπιτα με το μυστικό της κανέλας.
Η Ανίτα Μπραντ μοιράστηκε με τους followers της στο Instagram στιγμιότυπα από την κουζίνα της, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η μαγειρική – και ειδικά τα γλυκά – είναι αγάπη, δημιουργία και οικογενειακή υπόθεση!
Αυτή τη φορά, έβαλε τον φούρνο να δουλεύει και έφτιαξε μαζί με τη μαμά της μια απίθανη σπιτική μηλόπιτα. Όπως είπε γελώντας, «Χύθηκε λίγο η γέμιση γύρω γύρω, έβαλα παραπάνω από ό,τι έπρεπε, αλλά έχει μία μυρωδιά… απίθανη!».
Μάλιστα, τη στιγμή που την έβγαζε από τον φούρνο , είπε με τρυφερότητα:
«Αν ακούτε ψιθύρισμα, είναι η μαμά δίπλα μου που λέει τι ωραία που μυρίζει!»
Ανίτα Μπραντ: Ο γιος της έκανε τα πρώτα του βήματα στο σαλόνι που θυμίζει playroom
instagram@anabrand
Η συνταγή της Ανίτας Μπραντ για σπιτική μηλόπιτα
Η βάση της συνταγής είναι από το allrecipes, αλλά η Ανίτα πρόσθεσε το δικό της μικρό twist: ένα κουταλάκι του τσαγιού κανέλα, για επιπλέον άρωμα και «ζεστασιά».
Υλικά
- 8 μικρά μήλα
- ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, γεμάτο
- ¼ φλιτζάνι νερό
- 1 φύλλο διπλής στρώσης ζύμης για πίτα , ξεπαγωμένο
- + 1 κουταλάκι του τσαγιού κανέλα (προσθήκη της Ανίτας)
- 1 αυγό (για επάλειψη)
- Προαιρετικά: λίγη καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
Ανίτα Μπραντ: Το δράμα που ζει κάθε πρωί με τα παιδιά της - Οι γονείς θα ταυτιστούν
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220°C.
- Καθαρίστε τα μήλα, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.
- Σε κατσαρολάκι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει παχύρρευστος πολτός.
- Ρίξτε τη λευκή και καστανή ζάχαρη, το νερό και την κανέλα. Αφήστε να πάρει μια βράση και σιγοβράστε 3-5 λεπτά.
- Τοποθετήστε το ένα φύλλο ζύμης στη φόρμα πίτας (περίπου 23 εκατοστών).
- Προσθέστε τις φέτες μήλου και ρίξτε από πάνω το ζεστό μείγμα βουτύρου-ζάχαρης.
- Καλύψτε με το δεύτερο φύλλο ζύμης (ή πλέξτε λωρίδες για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα).
- Ψήστε για 15 λεπτά στους 220°C, μετά χαμηλώστε στους 175°C και ψήστε ακόμη 35-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα.
- Tip της Ανίτας:
Περίπου 10 λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο, άλειψε την πίτα με αυγό . Αυτό δίνει γυαλιστερή επιφάνεια και ένα τέλειο golden brown χρώμα!
(Προαιρετικά: πασπάλισε από πάνω λίγη καστανή ζάχαρη.) - Άφησέ τη να κρυώσει λίγο πριν τη σερβίρεις — αν και η μυρωδιά δύσκολα θα σε αφήσει να περιμένεις!\
instagram@anabrand
Ανίτα Μπραντ: Οι γιοι της κατασκευάζουν πλανήτες και ανακαλύπτουν το σύμπαν
Η πιο όμορφη στιγμή
Πέρα από το τέλειο γλυκό, αυτό που έκανε τους followers να χαμογελάσουν ήταν η τρυφερή σχέση με τη μαμά της. Εκείνη η αυθόρμητη φράση, “τι ωραία που μυρίζει!”, είναι η απόδειξη ότι οι πιο γλυκές στιγμές δεν είναι μόνο στο πιάτο – είναι στην αγάπη και τη θαλπωρή που μοιραζόμαστε στην κουζίνα.
Η Ανίτα Μπραντ μας θύμισε πως η μαγειρική, ειδικά για μια μαμά, δεν είναι απλώς συνταγή· είναι μια γλυκιά ανάμνηση που φτιάχνεται με αγάπη.