Πεντανόστιμες αυγοφέτες, όπως της γιαγιάς

Μία από τις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων, είναι και οι αυγοφέτες. Γιατί ποια/ποιος ως παιδάκι δεν έχει φάει αυγοφέτες που του έφτιαχνε η γιαγιά; 

Πεντανόστιμες αυγοφέτες, όπως της γιαγιάς

Μία εύκολη, γρήγορη μα και νόστιμη λύση για το πρωινό, αλλά και για το απόγευμα. Που αξίζει να φτιάξετε, αφού σίγουρα θα τις λατρέψουν μικροί και μεγάλοι στην οικογένεια. Επιπλέον, μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας να δημιουργήσει, κάνοντας τες γλυκές ή αλμυρές. Ας δούμε τη συνταγή.

Υλικά

Μπαγιάτικο ψωμί ή φέτες του τοστ

2-3 αυγά (εξαρτάται από το πόσες φέτες θα τηγανίσετε)

1 κούπα γάλα

Βούτυρο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Αν επιλέξετε ψωμί, το κόβετε σε μέτριες φέτες. Βάζετε στο τηγάνι ένα κουτάλι της σούπας από το βούτυρο και το αφήνετε να ζεσταθεί. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα. Στη συνέχεια βουτάτε τις φέτες του ψωμιού (όσες χωράει το τηγάνι την κάθε φορά) στο μείγμα και τις μουσκεύετε καλά. Τις βάζετε να τηγανιστούν. Τις γυρίζετε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για κάθε φέτα/φέτες. Και κάθε φορά, πριν το τηγάνισμα θα προσθέτετε στο τηγάνι λίγο βούτυρο, ώστε να γίνουν πιο τραγανές και να μην κολλήσουν.

Αν θέλετε, να τις κάνετε γλυκές, μπορείτε να προσθέσετε πάνω λίγη ζάχαρη ή μέλι ή μαρμελάδα. Αν θέλετε αλμυρές, μπορείτε να βάλετε τυρί ή γαλοπούλα η ζαμπόν κ.α. Μπορείτε, όμως, να τις φάτε και σκέτες. Είναι εξίσου νόστιμες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved