Τεμπέλικη κολοκυθόπιτα με πορτοκαλί κολοκύθα και τυρί φέτα

AI/Mothersbloggr

Η πιο εύκολη πίτα του φθινοπώρου!

Υπάρχουν κάποιες συνταγές που μοιάζουν να έχουν φτιαχτεί για τις μέρες που δεν έχεις κουράγιο ούτε να κόψεις κρεμμύδι — κι όμως, θέλεις κάτι νόστιμο, σπιτικό, ζεστό, να μοσχομυρίσει το σπίτι και να σε παρηγορήσει. Μία τέτοια συνταγή είναι η τεμπέλικη κολοκυθόπιτα με πορτοκαλί κολοκύθα και φέτα. Δεν χρειάζεται ούτε πολλά υλικά ούτε ιδιαίτερη δεξιοτεχνία, μόνο λίγη διάθεση και μισή ωρίτσα από τον χρόνο σου.

Pumpkin Muffins – Πώς θα φτιάξετε φθινοπωρινά muffins κολοκύθας

Η κολοκύθα αυτή την εποχή πρωταγωνιστεί παντού — από τις γλυκές pumpkin pies της Αμερικής μέχρι τις σούπες και τα ριζότα. Όμως, η ελληνική εκδοχή, η αλμυρή κολοκυθόπιτα με φέτα, έχει μια γοητεία αλλιώτικη. Είναι η πίτα που θυμίζει γιαγιά, χωριό, παραδοσιακό φούρνο. Και στην απλή, τεμπέλικη εκδοχή της, γίνεται με ελάχιστο κόπο αλλά με αποτέλεσμα που μοσχοβολάει φθινόπωρο.

Η πορτοκαλί κολοκύθα προσθέτει γλυκύτητα και χρώμα, ενώ η φέτα ισορροπεί τη γεύση με την αλμύρα της. Ο συνδυασμός είναι σχεδόν μαγικός. Το μυστικό; Να αφήσεις τα φύλλα να ψηθούν μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια. Αυτή η πίτα μπορεί να σταθεί στο τραπέζι ως ορεκτικό, κυρίως γεύμα ή και απογευματινό σνακ. Τρώγεται ζεστή, αλλά ίσως είναι ακόμη πιο νόστιμη τη δεύτερη μέρα.

Ιδανικό σχολικό πρωινό: Γλυκά και θρεπτικά pancakes με κολοκύθα

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια πουρέ πορτοκαλί κολοκύθας
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη φέτα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Συνταγή για νόστιμο ριζότο κολοκύθας

Εκτέλεση:

  1. Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρισε το κρεμμύδι για 5 λεπτά μέχρι να γυαλίσει.
  2. Μετάφερε το σε μπολ και πρόσθεσε: πουρέ κολοκύθας, φέτα, ζάχαρη, αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε καλά.
  3. Άλειψε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο.
  4. Άπλωσε ένα φύλλο κρούστας, λάδωσέ το, και επανέλαβε άλλες 2 φορές (3 φύλλα συνολικά).
  5. Ρίξε το μείγμα της γέμισης και άπλωσέ το ομοιόμορφα.
  6. Σκέπασε με άλλα 2 φύλλα, λαδώνοντας κάθε ένα.
  7. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  8. Άφησέ τη να σταθεί λίγο, κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε!

Αυτή η τεμπέλικη κολοκυθόπιτα είναι η απάντηση στις πολύπλοκες συνταγές της εποχής.

Φτιάξτε σούπα κολοκύθας που τα παιδιά θα ζητάνε ξανά και ξανά

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved