Λιγκουίνι με κολοκυθάκια σε κόκκινη σάλτσα - Ιδανική και για vegetarian

Mamatsita
Λιγκουίνι με κολοκυθάκια σε κόκκινη σάλτσα - Ιδανική και για vegetarian
Bigstock

Μέσα σε μισή ώρα, απολαμβάναμε τη μακαρονάδα μας με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.

Έχοντας αρκετά κολοκυθάκια στο σπίτι, σκέφτηκα να φτιάξω μια μακαρονάδα.

Θυμήθηκα την μακαρονάδα με τα πέντε λαχανικά που τα πολτοποιώ όλα στο μούλτι , την οποία αν σ’ ενδιαφέρει μπορείς να βρεις εύκολα μ’ ένα κλικ εδώ και σκέφτηκα να ακολουθήσω την ίδια διαδικασία.

Μακαρονάδα με κοκκινιστά κεφτεδάκια - Τη ζητήσατε και σας τη δίνω

Έβρασα λοιπόν τα ζυμαρικά μου (χρησιμοποίησα λιγκουίνι αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε μακρύ ή κοντό ζυμαρικό προτιμάς), πολτοποίησα στο μούλτι κρεμμύδι, καρότο (προαιρετικό), κολοκυθάκι και μαϊντανό κι έφτιαξα μια σαλτσούλα με ντομάτα που χρειάστηκε βράσιμο μόλις 15 λεπτά, την οποία ολοκλήρωσα με λίγη θρυμματισμένη φέτα.

linguini-ne-kolokithaki-kai-saltsa1.jpg

Εύκολα πράγματα δηλαδή, με λίγα υλικά , αλλά πάντα νόστιμα.

Μέσα σε μισή ώρα, απολαμβάναμε τη μακαρονάδα μας με μπόλικη τριμμένη μυζήθρα.Όχι πως δεν ταιριάζει οποιοδήποτε άλλο τυρί για μακαρόνια, απλά ανά περιόδους περνάμε μια φάση οικογενειακώς για τριμμένη μυζήθρα στις μακαρονάδες μας.

Μακαρονάδα με πέστο βασιλικού - Καλοκαιρινή συνταγή έτοιμη σε λίγα λεπτά

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη ❤️
Mamatsita

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 15'

Υλικά

  • 500 γραμμάρια λιγκουίνι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κολοκυθάκι (ή 2 μικρά )
  • 1 καρότο (προαιρετικό)
  • 1 γερή χούφτα μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 150 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 150 ml χλιαρό νερό
  • 100 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα

Βήματα

  • Στο μούλτι πολτοποιώ κρεμμύδι, σκόρδο , καρότο, κολοκυθάκι και μαϊντανό.
  • Ζεσταίνω στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρω εκεί για 2 λεπτά τα πολτοποιημένα λαχανικά να γυαλίσουν.
  • Προσθέτω τον πελτέ ντομάτας, αλατοπιπερώνω και προσθέτω και την γλυκιά πάπρικα και ανακατεύω. Στη συνέχεια προσθέτω το χυμό ντομάτας και το νερό, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για 15 λεπτά περίπου μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  • Μόλις συμβεί αυτό, σβήνω τη φωτιά, προσθέτω τη θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύω.
  • Στο μεταξύ σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτω τα λιγκουίνι και τα βράζω al dente.Όταν είναι έτοιμα , στραγγίζω τα ζυμαρικά, τα βάζω και πάλι στην κατσαρόλα, τους προσθέτω 20 γραμμάρια βούτυρο και όπως είναι ζεστά τα ανακατεύω για να λιώσει το βούτυρο.
  • Σερβίρω τη μακαρονάδα μου βάζοντας πρώτα στο πιάτο μια κουταλιά από την σάλτσα και λίγο τριμμένο τυρί. Στη συνέχεια προσθέτω τα λιγκουίνι και ολοκληρώνω με ακόμα περισσότερη σάλτσα, τριμμένο τυρί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved