Τεμπέλικη κολοκυθόπιτα με πορτοκαλί κολοκύθα και τυρί φέτα
Η πιο εύκολη πίτα του φθινοπώρου!
AI/Mothersbloggr
Υπάρχουν κάποιες συνταγές που μοιάζουν να έχουν φτιαχτεί για τις μέρες που δεν έχεις κουράγιο ούτε να κόψεις κρεμμύδι — κι όμως, θέλεις κάτι νόστιμο, σπιτικό, ζεστό, να μοσχομυρίσει το σπίτι και να σε παρηγορήσει. Μία τέτοια συνταγή είναι η τεμπέλικη κολοκυθόπιτα με πορτοκαλί κολοκύθα και φέτα. Δεν χρειάζεται ούτε πολλά υλικά ούτε ιδιαίτερη δεξιοτεχνία, μόνο λίγη διάθεση και μισή ωρίτσα από τον χρόνο σου.
Pumpkin Muffins – Πώς θα φτιάξετε φθινοπωρινά muffins κολοκύθας
Η κολοκύθα αυτή την εποχή πρωταγωνιστεί παντού — από τις γλυκές pumpkin pies της Αμερικής μέχρι τις σούπες και τα ριζότα. Όμως, η ελληνική εκδοχή, η αλμυρή κολοκυθόπιτα με φέτα, έχει μια γοητεία αλλιώτικη. Είναι η πίτα που θυμίζει γιαγιά, χωριό, παραδοσιακό φούρνο. Και στην απλή, τεμπέλικη εκδοχή της, γίνεται με ελάχιστο κόπο αλλά με αποτέλεσμα που μοσχοβολάει φθινόπωρο.
Η πορτοκαλί κολοκύθα προσθέτει γλυκύτητα και χρώμα, ενώ η φέτα ισορροπεί τη γεύση με την αλμύρα της. Ο συνδυασμός είναι σχεδόν μαγικός. Το μυστικό; Να αφήσεις τα φύλλα να ψηθούν μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια. Αυτή η πίτα μπορεί να σταθεί στο τραπέζι ως ορεκτικό, κυρίως γεύμα ή και απογευματινό σνακ. Τρώγεται ζεστή, αλλά ίσως είναι ακόμη πιο νόστιμη τη δεύτερη μέρα.
Ιδανικό σχολικό πρωινό: Γλυκά και θρεπτικά pancakes με κολοκύθα

Υλικά:
- 2 φλιτζάνια πουρέ πορτοκαλί κολοκύθας
- 5 φύλλα κρούστας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι τριμμένη φέτα
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Συνταγή για νόστιμο ριζότο κολοκύθας
Εκτέλεση:
- Ζέστανε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρισε το κρεμμύδι για 5 λεπτά μέχρι να γυαλίσει.
- Μετάφερε το σε μπολ και πρόσθεσε: πουρέ κολοκύθας, φέτα, ζάχαρη, αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε καλά.
- Άλειψε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο.
- Άπλωσε ένα φύλλο κρούστας, λάδωσέ το, και επανέλαβε άλλες 2 φορές (3 φύλλα συνολικά).
- Ρίξε το μείγμα της γέμισης και άπλωσέ το ομοιόμορφα.
- Σκέπασε με άλλα 2 φύλλα, λαδώνοντας κάθε ένα.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Άφησέ τη να σταθεί λίγο, κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε!
Αυτή η τεμπέλικη κολοκυθόπιτα είναι η απάντηση στις πολύπλοκες συνταγές της εποχής.
Φτιάξτε σούπα κολοκύθας που τα παιδιά θα ζητάνε ξανά και ξανά