Πατάτες baby βουτύρου στο τηγάνι - Κανείς δεν θα μπορέσει να τις αντισταθεί
Μυρωδάτες και πεντανόστιμες baby πατάτες όχι στον φούρνο αλλά στο τηγάνι.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο λαχταριστό από ένα πιάτο ζεστές σπιτικές πατατούλες.
Απλές, μυρωδάτες και φτιαγμένες με λίγα υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας, οι baby πατάτες με λίγο σκόρδο και βούτυρο είναι από εκείνες τις συνταγές που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
Πατατούλες φούρνου με μπέικον και κρεμμύδι
Σε ελάχιστο χρόνο, μπορείς να δημιουργήσεις ένα αρωματικό και χορταστικό πιάτο για να συνοδεύσετε το κυριακάτικο τραπέζι ή φάτε ένα βράδυ που θέλετε κάτι νόστιμο και "μαμαδίστικο".

Γιατί baby πατάτες;
Οι baby πατάτες έχουν πιο λεπτή φλούδα, μαγειρεύονται γρηγορότερα και έχουν πιο γλυκιά, «βουτυράτη» γεύση. Είναι ιδανικές για αυτή τη συνταγή, γιατί κρατούν το σχήμα τους μετά το βράσιμο και απορροφούν τέλεια τα αρώματα του σκόρδου και της πάπρικας. Επιπλέον, το μέγεθός τους τις κάνει τέλειες για σερβίρισμα.
Τραγανές πατάτες baby στο φούρνο με δενδρολίβανο και σκόρδο
Πώς θα τις φτιάξετε; Ξεκινάμε από τα υλικά:
Υλικά
500 γραμμάρια baby πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
μαϊντανός ψιλοκομμένος (
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
Εκτέλεση:
Πλύνε τις baby πατάτες και κόψτε τες ανάλογα με την προτίμησή σου.
Βράσε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώνουν (περίπου 10-15 λεπτά).
Στράγγισέ τες καλά και άφησέ τες στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Πρόσθεσε το σκόρδο (ψιλοκομμένο ή τριμμένο) και σοτάρισε για 1-2 λεπτά, μέχρι να βγάλει άρωμα αλλά να μην καεί.
Ρίξε τις πατάτες στο τηγάνι και ανακάτεψε καλά να καλυφθούν με το σκόρδο και το βούτυρο.
Πασπάλισε με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ανακάτεψε ξανά.
Πρόσθεσε τον μαϊντανό στο τέλος και σέρβιρε ζεστές.