Τραγανές πατάτες baby στο φούρνο με δενδρολίβανο και σκόρδο

Τις πατάτες μπορούμε να τις μαγειρέψουμε με πολλούς τρόπους. Η σημερινή μας πρόταση είναι απλή, γευστική και προκλητικά εύκολη.

Τραγανές πατάτες baby στο φούρνο με δενδρολίβανο και σκόρδο

Είναι ένα φαγητό που μπορείτε να το φτιάξετε ανά πάσα στιγμή καθώς , εκτός των άλλων, είναι και χορταστικό. Θα χρειαστείτε:

Υλικά
• 1 κιλό πατάτες baby
• 1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
• 3 σκελίδες σκόρδου
• 2 κουταλάκια αποξηραμένα δεντρολίβανο
• αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C . Πλένετε καλά τις πατάτες και στη συνέχεια τις βάζετε να βράσουν για 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμες, τις στραγγίζετε και τις στεγνώνετε όσο καλύτερα μπορείτε. Τις τοποθετείτε σε ένα ταξί με τη σειρά και τη μία δίπλα στην άλλη.
Περιχύνετε πάνω τους το λάδι και στη συνέχεια το ψιλοκομμένο σκόρδο ,το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Προσπαθήστε τα υλικά να πάνε στα ανοίγματα που έχουν οι πατάτες από το βράσιμο για μεγαλύτερη νοστιμιά. Ψήνετε για 20-25 λεπτά μέχρι να ψηθούν, να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Ρίχνετε έξτρα πιπέρι και αλάτι και σερβίρετε.

Τη συνταγή τη βρήκαμε εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved