Ψητές πατάτες με μαραθόριζα και κρεμμύδια - Ένα εύκολο πιάτο λαχανικών
Ψητές πατάτες με φινόκιο και κρεμμύδια στον φούρνο.

Οι ψητές πατάτες με μαραθόριζα και κρεμμύδια είναι ένα εύκολο στην παρασκευή και πολύ νόστιμο συνοδευτικό πιάτο λαχανικών.
Χωρίς αυγά και λακτόζη, με απλά υλικά και γεύση που θα σας ξετρελάνει, πρόκειται για ένα τέλειο συνοδευτικό πιάτο για κάθε είδους κυρίως πιάτο. Είτε πρόκειται για κρέας, είτε για ψάρι, τούτη η συνταγή είναι αυτή που χρειάζεστε.
Οι πατάτες θα γίνουν πιο τραγανές αν τις ψήσετε με ένα απλό συστατικό
Ξεχάστε τις τηγανιτές πατάτες για να συνοδεύσετε το κρέας σας ή το ψάρι σας και διαβάστε πώς να φτιάξετε αυτές τις νόστιμες και αρωματικές ψητές πατάτες με μαραθόριζα και κρεμμύδια.
Συνταγή για αρωματικές πατάτες φούρνου με φινόκιο και ξερό κόκκινο κρεμμύδι

Υλικά:
- 900 γραμμάρια φινόκιο (μαραθόριζα)
- 350 γραμμάρια πατάτες
- 1 κόκκινο ξερό κρεμμύδι
- τριμμένη φρυγανιά
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Συνταγή για τους λάτρεις της πατάτας - Απλή, γρήγορη και πολύ νόστιμη
Πώς θα το φτιάξετε:
- Στρώστε σε μια λαμαρίνα αντικολλητικό χαρτί.
- Καθαρίστε και κόψτε τα λαχανικά σας σε λεπτές φέτες.
- Βάλτε τα όλα τα κομμένα λαχανικά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώστε, βάλτε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας.
- Βάλτε στο ταψί τα λαχανικά σας και «στρώστε» τα καλά.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° (αντιστάσεις) για είκοσι λεπτά.
- Βγάλτε το ταψί από το φούρνο, γυρίστε τα λαχανικά και στη συνέχεια τα πασπαλίζετε τα με λίγη φρυγανιά και λίγο έξτρα πιπέρι.
- Βάλτε ξανά στο φούρνο, επιλέξτε το γκριλ και ψήστε ξανά για 5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε τις ψητές πατάτες σας όσο είναι ζεστές.
4 διαφορετικές συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε με 2 πατάτες και μερικά ακόμη υλικά