Τηγανητές μπάμιες: Ο πιο νόστιμος τρόπος να τις αγαπήσουν και τα παιδιά

Bigstock

Οι μπάμιες δεν είναι το πιο αγαπημένο φαγητό των παιδιών – ή των ενηλίκων. Όμως αυτή η συνταγή θα αλλάξει γνώμες! Τηγανητές, τραγανές και απίστευτα νόστιμες.

Ας είμαστε ειλικρινείς, οι μπάμιες έχουν τη φήμη του πιο «δύσκολου» λαχανικού – ειδικά για τα παιδιά. Και όχι μόνο. Ο συνάδελφός μου, ο Κώστας Χρήστου, κάθε φορά που του λέω ότι μαγείρεψα μπάμιες για την κόρη μου, με κοιτά με ύφος «τι σου έφταιξε το παιδί και το βασανίζεις έτσι». Αλλά εγώ επιμένω. Γιατί βρήκα τη λύση – και λέγεται τηγανητές μπάμιες.

Ναι, μπάμιες, τηγανητές. Δεν λιώνουν, δεν «γλιστράνε», δεν αφήνουν εκείνη τη χαρακτηριστική υφή που πολλοί δεν αντέχουν. Είναι τραγανές, χρυσαφένιες και γεμάτες γεύση. Τις κόβεις σε μπουκιές ή τις αφήνεις ολόκληρες, τις βουτάς σε ένα απολαυστικό μείγμα και τις τηγανίζεις μέχρι να γίνουν τόσο λαχταριστές που ούτε το πιο δύσπιστο παιδί (ή ενήλικας) δεν θα μπορέσει να αντισταθεί.

Τι να μαγειρέψετε αν νηστεύετε; Εύκολες μπάμιες Αλεξανδρινές με κάρι

Σας προκαλώ να τις δοκιμάσετε. Κι αν καταφέρετε να τις αγαπήσουν τα παιδιά σας – ή ακόμα και κάποιος «μπαμιο-φοβικός» στην παρέα – στείλτε μου μήνυμα. Θα ξέρω ότι αυτή η συνταγή έκανε κάτι μαγικό!

Υλικά:

  • 340 γραμμάρια φρέσκες μπάμιες, κομμένες σε κομμάτια 1-2 εκ.
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλό κίτρινο καλαμποκάλευρο
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά με μυρωδικά
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • 1/8 – 1/4 κουταλάκι καγιέν (ανάλογα με το πόσο πικάντικο το θέλετε)
  • λάδι για τηγάνισμα (π.χ. ηλιέλαιο ή σπορέλαιο)

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε τις κομμένες μπάμιες και τις αφήνουμε λίγο στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, τη φρυγανιά, την πάπρικα και το καγιέν.
  3. Πρώτα βουτάμε τις μπάμιες στο μείγμα του αλευριού. Μετά στα αυγά. Τέλος, ξανά στο μείγμα αλευριού για έξτρα τραγανότητα. Τις αφήνουμε σε ταψί για 15-20 λεπτά να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
  4. Ζεσταίνουμε λάδι (περίπου 2-3 εκ. βάθος) στους 175°C. Τηγανίζουμε τις μπάμιες μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές. Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  5. Τρώγονται ζεστές, με λίγο γιαούρτι στο πλάι ή και σκέτες.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved