«Τι να μαγειρέψω σήμερα;» Εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής με τα leftovers του Πάσχα
Αξιοποιείστε το φαγητό που περίσσεψε στο πασχαλινό τραπέζι!
Μετά από το πασχαλινό τραπέζι, όπου τα leftovers είναι άφθονα, μπορούμε να οργανώσουμε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής με βάση αυτά, ελαχιστοποιώντας τη σπατάλη τροφίμων και δημιουργώντας νόστιμα και υγιεινά γεύματα.
Εύκολο γλυκό σε βαζάκι με μπισκότα oreo και leftover κέικ
Κι επειδή δεν πετάμε φαγητό, φροντίζουμε να το αξιοποιήσουμε ώστε να μην τρώμε ξανά και ξανά κρέας, αβγά, τσουρέκια μέχρι να τελειώσουν.
Ακολουθεί ένα ενδεικτικό πρόγραμμα μαγειρικής για μία εβδομάδα.
ΔΕΥΤΕΡΑ 21/05/2025
Πρωινό: Τσουρέκι με πραλίνα ή μαρμελάδα, γάλα
Μεσημεριανό: Πίτα με αρνί ή κατσίκι
Απογευματινό: Φρουτοσαλάτα

ΤΡΙΤΗ 22/05/2025
Πρωινό: Δημητριακά, γάλα
Μεσημεριανό: Αρνί γιουβέτσι
Απογευματινό: Κουλουράκια με χυμό πορτοκαλιού
ΤΕΤΑΡΤΗ 23/05/2025
Πρωινό: Κουλούρι Θεσ/κης, κασέρι, γάλα
Μεσημεριανό: Πράσινη σαλάτα με βραστά αυγά
Απογευματινό: Πουτίγκα με τσουρέκι, σταφίδες και φρούτα
ΠΕΜΠΤΗ 24/05/2025
Πρωινό: Ψωμί, βούτυρο, μαρμελάδα, γάλα
Μεσημεριανό: Wraps με βραστά αυγά
Απογευματινό: 2 φρυγανιές με ταχίνι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/05/2025
Πρωινό: Ψωμί, αυγό, γάλα
Μεσημεριανό: Κοτοσαλάτα με βραστό αυγό και ντοματίνια
Απογευματινό: Pancakes με λιωμένη σοκολάτα (βάλτε σε μπεν μαρί σοκολατένια αυγουλάκια)
ΣΑΒΒΑΤΟ 26/05/2025
Πρωινό: Pancakes, μέλι, γάλα
Μεσημεριανό: Κολοκυθάκια αυγολέμονο
Απογευματινό: Τορτίγια με βραστό αυγό, γιαούρτι και ντομάτα
ΚΥΡΙΑΚΗ 27/05/2025
Πρωινό: Κρέπες, γάλα
Μεσημεριανό: Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο
Απογευματινό: Ρυζόγαλο