Νόστιμο και υγιεινό brownie με μια μπανάνα, 1 αβγό και κακάο

Μια υγιεινή εκδοχή ενός αγαπημένου γλυκού: του σοκολατένιου brownie.

Μαργαρίτα Νικολάου
Νόστιμο και υγιεινό brownie με μια μπανάνα, 1 αβγό και κακάο
Bigstock

Θέλετε να φτιάξετε ένα υγιεινό γλυκό για εσάς και την οικογένειά σας; Μην ψάχνετε άλλο, γιατί βρήκατε την πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή.

Ναι, ναι, φυσικά και είναι υγιεινή. Μπορείτε να τη φτιάξετε ανά πάσα ώρα και στιγμή και μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Μάλιστα τα υλικά σίγουρα τα έχετε στο σπίτι σας: 1 μπανάνα, ένα αβγό και άγλυκο κακάο.

Οφέλη συστατικών

Μπανάνα: Μια μεσαία μπανάνα περιέχει περίπου 422mg καλίου, δηλαδή το 12% της ημερησίας συνιστώμενης ποσότητας καλίου. Πιο αναλυτικά: Βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού, κάνει καλό στο έντερο, είναι ιδανική τροφή πριν τη γυμναστική, κάνει καλό στην καρδιά και μπορεί να αντικαταστήσει τη ζάχαρη εξαιτίας της γλυκιάς της γεύσης.

Αβγό: Το αβγό είναι ίσως η πιο πλήρης φυσική πηγή πολύτιμων διατροφικών στοιχείων, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, B6, B12, D και Ε, αλλά και σε φυλλικό οξύ, χολίνη, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, αντιοξειδωτικά και Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα.

Κακάο: Το κακάο έχει υψηλές συγκεντρώσεις σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες, συστατικά με αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τη γήρανση. Μεταξύ άλλων μια κουταλιά της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη παρέχει 3-9% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σιδήρου, μαγγανίου, μαγνησίου και ψευδαργύρου.

Φτιάξτε γρήγορα σοκολατένιο brownie με λίγα υλικά

Υλικά:

1 μπανάνα

  • 1 αβγό
  • 60 γραμμάρια άγλυκο κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.τ.γ. baking powder
  • δάκρυα σοκολάτας (προαιρετικά)

Πώς θα το φτιάξετε:

  1. Σε ένα μπολ βάλτε την μπανάνα και λιώστε τη.
  2. Βάλτε το αβγό, το κακάο, το baking powder και ανακατέψτε καλά.
  3. Βάλτε σε ένα μικρό πυρίμαχο ταψάκι λαδόκολλα και ρίξτε μέσα το μείγμα.
  4. Ρίξτε από πάνω αν θέλετε, δάκρυα σοκολάτας.
  5. Ψήστε για 2-3 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων.
https://www.instagram.com/reel/CueiKDwsv9Y/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved