Scones που είναι νόστιμα και «λιώνουν στο στόμα σας» - Έτοιμα σε 10 λεπτά με αυτή την συνταγή

Bigstock

Η πιο εύκολη συνταγή που θα φτιάξετε είναι αυτή.

Τα scones είναι μια από εκείνες τις συνταγές που κάποιοι τείνουν να θεωρούν ότι είναι στεγνά ή άνοστα. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι όταν φτιάχνονται σωστά, τα scones είναι εξαιρετικά μαλακά, αφράτα και μπορούν να «λιώσουν στο στόμα σας».

Τα σπιτικά scones (γλυκά ψωμάκια που κατάγονται από τη Σκωτία) είναι απαραίτητο μέρος ενός απογευματινού αγγλικού τσαγιού που σερβίρεται με κρέμα και μαρμελάδα, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι οι συνταγές για να τα φτιάξει κανείς είναι περίπλοκες.

Ούτε κεκάκια ούτε ψωμάκια

Αφράτα scones με τρία μόνο υλικά

Τα scones δεν είναι ούτε κεκάκια ούτε ψωμάκια και μπορούν να μαγειρευτούν σε 10 λεπτά σύμφωνα με τη σεφ Clodagh McKenna.

Στη σελίδα της στο Instagram, η σεφ μοιράστηκε βήμα-προς-βήμα τις οδηγίες και τα υλικά για να φτιάξουμε και εμείς νόστιμα και μυρωδάτα scones.

Η ίδια έγραψε στη λεζάντα του βίντεό της: «Ψήνω τα εύκολα 10λεπτα scones μου [...]. Ο καθένας μπορεί να φτιάξει αυτά τα scones και η συνταγή είναι τόσο απλή».

Το σπουδαίο σε αυτή τη συνταγή είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε τα scones σας με διάφορα επιπλέον υλικά όπως κομματάκια σοκολάτας και μούρα, ή να τα κάνετε αλμυρά με τυρί και μυρωδικά.

Τα scones έγιναν ανάρπαστα στο Instagram

Αρκετοί διαδικτυακοί τις φίλοι που έσπευσαν να φτιάξουν τα scones της σχολίασαν: «Μόλις τα έφτιαξα αυτά χωρίς γλουτένη για το πρωί της Κυριακής. Τα παιδιά μου τα λατρεύουν! Προσθέσαμε φρέσκα βατόμουρα μετά από την πρότασή σας» ήταν το ένα σχόλιο, ενώ μια άλλη χρήστης έγραψε: «Μόλις τα έφτιαξα και είναι πεντανόστιμα! Τόσο απλά που μπόρεσα να τα κάνω με ένα μωρό στο ένα χέρι».

Scones με μύρτιλα – Ιδανικά για πρωινό ή σνακ

«Μου άρεσε η συνταγή. Τα scones βγήκαν τόσο αφράτα που έλιωναν στο στόμα! Θα τα ξαναφτιάξω!».

Υλικά για να τα φτιάξετε και εσείς αυτά τα εύκολα scones

Συστατικά (για 10 scones)

  • 450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Δύο κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 100 γραμμάρια βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
  • 300ml γάλα

Εκτέλεση:

  1. Το πρώτο βήμα είναι να προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C, 180 C στον αέρα, πριν προχωρήσετε στην παρασκευή της ζύμης σας.
  2. Για τη ζύμη, κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, ανακατεύετε τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι.
  3. Τρίψτε το βούτυρο στο μείγμα αλευριού με τα δάχτυλά σας μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα ψωμιού. Ρίξτε σταδιακά αρκετό γάλα για να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  4. Ανοίξτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος ενός εκατοστού. Κόψτε σε κύκλους με ένα κουπάτ ή με ένα αναποδογυρισμένο ποτήρι.
  5. Αλείψτε τα scones με το υπόλοιπο γάλα και πασπαλίστε με ζάχαρη. Τοποθετήστε τους κύκλους σε ένα ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και αλεύρι.
  6. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
  7. Μόλις ψηθούν, αφήστε τα να κρυώσουν σε σχάρα.

Μπορείτε να τα απολαύσετε με κρέμα βανίλιας, τυρί ή μαρμελάδα.

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved