Αν τα παιδιά σας (και εσείς) λατρεύουν το ποπ κορν τότε αυτή είναι μια συνταγή που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε. Υπάρχουν πολλές εκδοχές (πια) εκεί έξω για ποπ κορν: από το απλό με αλάτι, μέχρι το βουτυρένιο, το ποπ κορν με καραμέλα, με διάφορες γεύσεις φρούτων, ακόμη και με σοκολάτα. Στο παρελθόν μάλιστα σας είχαμε δώσει σχετικές συνταγές. Αν δεν τις θυμάστε, βρείτε τις εδώ.
Εκτός από όλες αυτές τις γεύσεις όμως, υπάρχει και το ποπ κορν με κανέλα. Μια πιο υγιεινή εκδοχή χωρίς σιρόπι, ζάχαρη ή κάποιο άλλο πρόσθετο. Άλλωστε, όπως ανέφερε και σε άρθρο της η διατροφολόγος μας Γεωργία Ζιώγου, τα υλικά που θα το φτιάξουμε, παίζουν ρόλο στο πόσο υγιεινό τελικά είναι το ποπ κόρν.
Σπιτικό πικάντικο popcorn – Πώς να το σερβίρετε στα παιδιά

Γιατί να φτιάξετε αυτή τη συνταγή:
- Είναι πραγματικά πεντανόσιτιμη.
- Φτιάχνεται πανεύκολα.
- Είναι ένα υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες.
*Εγώ να φανταστείτε την έφτιαξα για να το σερβίρω σε φίλες μου που είχα καλέσει στο σπίτι για τσάι.
Υλικά:
- σπορέλαιο και σπόρους καλαμποκιού για να φτιάξετε το ποπ κορν σας
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο ή όποιο άλλο βούτυρο καρπών θέλετε
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Εκτέλεση:
- Φτιάξτε όπως συνήθως το ποπ κορν σας σε μια κατσαρόλα.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα βάλτε το λάδι καρύδας και το μέλι μαζί.
- Περιμένετε μέχρι να ζεσταθεί και μέχρι να καραμελώσει.
- Ρίξτε μέσα το βούτυρο καρπών και ανακατέψτε.
- Προσθέστε την υγρή βανίλια και φυσικά την κανέλα. Αποσύρετε από την εστία.
- Ανακατέψτε καλά και ρίξτε μέσα τα ποπ κορν σας.
- Ανακατέψτε επίσης καλά και μεταφέρετε το ποπ κορν σας σε μια λαμαρίνα που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
- Απλώστε τα και ψήστε στους 150 βαθμούς Κελσίου για περίπου 10 λεπτά.
- Αν θέλετε, προσθέστε λίγο αλάτι αν σας αρέσει.
Πώς να φτιάξω ποπ κορν - Πολλές συνταγές με διάφορες γεύσεις για παιδιά