Ζητάει το παιδί σας ποπ κορν; Γιατί δεν πρέπει να το ψήσετε στα μικροκύματα

5 λόγοι που δεν πρέπει να τρώτε εσείς και η οικογένειά σας ποπ κορν από τον φούρνο μικροκυμάτων.

Ζητάει το παιδί σας ποπ κορν; Γιατί δεν πρέπει να το ψήσετε στα μικροκύματα

Tα ποπ κορν στα μικροκύματα είναι επικίνδυνα για την υγεία

Bigstock

Το ψημένο καλαμπόκι είναι ένα σνακ που ζητούν μικροί και μεγάλοι. Και όταν πρόκειται είτε για παιδικά πάρτι, είτε για βραδιές σινεμά που διοργανώνετε σπίτι, το σπιτικό ποπ κορν είναι ένα σνακ που δεν λείπει.

Και καλά κάνει και δεν λείπει. Γιατί πάρτι και ταινίες δεν γίνονται χωρίς ένα μεγάλο μπολ με μυρωδάτο ποπ κορν. Ωστόσο, υπάρχει ένας τύπος που δεν πρέπει ποτέ να να καταναλώνετε εσείς και η οικογένειά σας. Το ποπ κορν που μπαίνει στον φούρνο μικροκυμάτων. Ναι, ναι καλά διαβάζετε. Αυτά τα χάρτινα, καλά σφραγισμένα σακουλάκια μπορεί να υπόσχονται νόστιμο και μυρωδάτο ποπ κορν σε χρόνο dt αλλά δεν είναι το ίδιο υγιεινό με το απλό καλαμπόκι που θα ψήσετε στην κατσαρόλα.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ξανά συσκευασίες ποπ κορν που ψήνονται στον φούρνο μικροκυμάτων.

Τα σακουλάκια έχουν χημικά

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς όλη αυτή η απίθανη γεύση βουτύρου μένει μέσα στο σακουλάκι χωρίς να... φεύγει; Γνωρίστε τα PFAs, μια κατηγορία συνθετικών χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται συνήθως στις συσκευασίες τροφίμων. Οι κατασκευαστές ποπ κορν επικαλύπτουν εσωτερικά τα σακουλάκια για ποπ κορν με PFA για να αποτρέψουν τη διαρροή του τεχνητού αρώματος βουτύρου. Αυτό που δεν γνωρίζετε ωστόσο είναι ότι οι ίδιες χημικές ουσίες περνούν επίσης στο ποπ κορν - και στον οργανισμό σας όταν το τρώτε. Δεδομένου ότι αυτές οι χημικές ουσίες χρειάζονται λίγο χρόνο για να διασπαστούν, μπορούν εύκολα να συσσωρευτούν στο αίμα σας.

1656119675204-435356415-pop-corn-ofeli-gia-paidia-4.jpg

Μπορεί να πάθετε κάτι που ονομάζεται «πνεύμονας ποπ κορν - popcorn lung»

Μιλώντας για χημικά, αυτή η απίθανη γεύση και το χρώμα του βουτύρου που αγαπάμε τόσο πολύ είναι (καλά το μαντέψατε!) ψεύτικη. Πρόκειται για το χημικό diacetyl, το οποίο δίνει στα παρασκευασμένα σε φούρνους μικροκυμάτων ποπ κορν τη βουτυρώδη υφή τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποφρακτική βρογχιολίτιδα. Η αποφρακτική βρογχιολίτιδα ή αλλιώς «πνεύμονας ποπ κορν», είναι μια κατάσταση όπου οι μικρότερες οδοί στους πνεύμονες παρουσιάζουν φλεγμονή, με αποτέλεσμα συχνό βήχα και δύσπνοια. Έτσι, όλη αυτή η «βουτυρένια γεύση» είναι στην πραγματικότητα αρκετά επιβλαβής.

Περιέχει επίσης μεγάλη ποσότητα κορεσμένων λιπαρών

Ακόμα κι αν αγνοήσετε όλες τις επιβλαβείς χημικές ουσίες στη συσκευασία και τις τεχνητές γεύσεις δεν μπορείτε να αγνοήσετε το γεγονός ότι τα περισσότερα ποπ κορν που ψήνονται στα μικροκύματα είναι γεμάτα με κορεσμένα λίπη όπως το φοινικέλαιο. Ορισμένες δημοφιλείς μάρκες περιέχουν έως και 4 γραμμάρια κορεσμένων λιπαρών σε μία μόνο μερίδα. Αυτό είναι το 20 τοις εκατό της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης. Και σε περίπτωση που αναρωτιέστε, μία μερίδα είναι περίπου το ένα τρίτο της σακούλας. Ποιος σταματά να τρώει ποπ κορν μόλις φτάσει στο 1/3 της ποσότητας; Σωστά! Κανείς.

Τα επίπεδα νατρίου είναι υψηλά

Τα λιπαρά τρόφιμα απαιτούν συνήθως μια μεγάλη δόση αλατιού για να εξισορροπηθούν και το ποπ κορν που μπαίνει στον φούρνο μικροκυμάτων δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα επίπεδα νατρίου ποικίλλουν ανάλογα με τη μάρκα, αλλά πολλά προϊόντα περιέχουν 250-300 mg νατρίου ανά μερίδα, έως και 15 τοις εκατό της ημερήσιας ποσότητας. Δεν είναι τυχαίο που πίνουμε πολύ νερό ή αναψυκτικά μαζί με το ποπ κορν.

Φτιάξτε το μόνοι σας

Ακριβώς! Αφήστε στην άκρη τις συσκευασίες που υπόσχονται γρήγορο ποπ κορν. Δεν χρειάζονται ευκολίες όταν αυτές επιβαρύνουν τόσο τη δική σας υγεία όσο και της οικογένειάς σας. Γι' αυτό λοιπόν, αγοράστε καλαμπόκι, σπορέλαιο και φτιάξτε σε ένα κατσαρολάκι όσο ποπ κόρν θέλετε και αλατίστε το όσο θέλετε.

Όσο για τη γεύση; Μπορείτε να το πασπαλίσετε με πάπρικα, λιωμένη καραμέλα, ρίγανη, λιωμένο μυρωδάτο βούτυρο.

πηγή: seventeen.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved