Ποπ κορν: Πόσο υγιεινό είναι, από ποια ηλικία μπορεί να φάει ένα παιδί, συνταγές και χρωμοσελίδες

Με αφορμή την ημέρα που είναι αφιερωμένη στο ποπ κορν, μάθετε περισσότερα γι' αυτό, μαγειρέψτε το και εκτυπώστε τις χρωμοσελίδες για να περάσετε ένα δημιουργικό απόγευμα με τα παιδιά σας.

Μαργαρίτα Νικολάου
Ποπ κορν: Πόσο υγιεινό είναι, από ποια ηλικία μπορεί να φάει ένα παιδί, συνταγές και χρωμοσελίδες
Bigstock

Το ποπ κορν ανακαλύφθηκε στην Αμερική πριν από χιλιάδες χρόνια και όλα αυτά τα χρόνια μαγεύει με την νοστιμιά του.

Δεν είναι τυχαίο που μικροί και μεγάλοι το λατρεύουν. Ακόμη και τα παιδιά μικρότερης ηλικίας, βλέποντάς το θέλουν να πιάσουν, να το μυρίσουν και να το βάλουν στο στόμα τους. Ωστόσο, τα νήπια δεν πρέπει να τρώνε ποπ κορν.

Όπως αναφέρει και η Δρ. Whitney Casares, MD, MPH, FAAP, «Δεν προτείνω ποτέ ποπ κορν στα νήπια. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πνιγμού, καθώς το ποπ κορν μπορεί εύκολα να "κολλήσει" στον αεραγωγό του παιδιού λόγω του μεγέθους και του σχήματός του!».

Μαζί με τα ωμά λαχανικά, το ποπ κορν είναι μία από τις τροφές που μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό στα μικρά παιδιά. «Γύρω στην ηλικία των τεσσάρων ετών, ο κίνδυνος πνιγμού μειώνεται επειδή οι αεραγωγοί τους είναι πιο ανεπτυγμένοι. Αλλά θα πρέπει επίσης οι γονείς να βεβαιωθούν ότι το παιδί τους έχει αναπτύξει επαρκείς δεξιότητες μάσησης για να χειρίζεται στερεές τροφές όπως το ποπ κορν», εξηγεί η Chanel Kenner, RD.

Σε ποια ηλικία μπορεί ένα παιδί να φάει ποπ κορν;

Γύρω στην ηλικία των τεσσάρων ή πέντε ετών είναι μια καλή στιγμή για να τους συστήσετε τα ποπ κορν. Σε αυτή την ηλικία, οι αεραγωγοί τους είναι πιο ανεπτυγμένοι και μικρότερος κίνδυνος πνιγμού. Ωστόσο, μπορεί να θέλετε να περιμένετε λίγο ακόμα, ανάλογα με το πόσο καλά συμπεριφέρεται το παιδί όταν έρχεται σε επαφή για πρώτη φορά με νέες τροφές.

To ποπ κορν βοηθά στην αντιμετώπιση δυσκοιλιότητας

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, το ποπ κορν βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και ανθεκτικά άμυλα που, σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη και ποικίλη διατροφή, βοηθούν στην υποστήριξη της συνολικής υγείας του πεπτικού συστήματος και της κινητικότητας του εντέρου.

Επειδή το ποπ κορν είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, η κατανάλωση μεγάλων μερίδων μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε στομαχικές διαταραχές. Για να το αποφύγετε αυτό θα πρέπει να σερβίρετε μικρές μερίδες στα παιδιά σας.

Η διατροφική αξία του ποπ κορν

Το ποπ κορν είναι ένα υγιεινό σνακ και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
Πολλές μελέτες συνδέουν την κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως με οφέλη για την υγεία, όπως μειωμένη φλεγμονή και μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Μία μερίδα 100 γραμμαρίων περιέχει:

  • Βιταμίνη Β1
  • Βιταμίνη Β3
  • Βιταμίνη Β6
  • Σίδηρος
  • Μαγνήσιο
  • Φώσφορο
  • Κάλιο
  • Ψευδάργυρο
  • Χαλκό
  • Μαγγάνιο

Πώς θα φτιάξετε υγιεινό ποπ κορν

Το ποπ κορν μπορείτε να το φτιάξετε με πολλούς τρόπους. Εμείς θα σας δείξουμε τον πιο εύκολο.

Υλικά:

  • 3 κ.τ.σ. σπορέλαιο ή λάδι καρύδας
  • 1/2 κούπα σπόρους ποπ κορν
  • 1/2 κ.τ.γ. αλάτι

Πώς θα το φτιάξετε:

  1. Βάλτε το λάδι και τους σπόρους σε ένα κατσαρολάκι και σκεπάστε τους.
  2. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για περίπου 3 λεπτά ή μέχρι να σταματήσει να σκάει.
  3. Αλατίστε

Πώς θα φτιάξετε ποπ κορν στον φούρνο μικροκυμάτων

Ακολουθεί ένα γρήγορο βίντεο για το πώς μπορείτε να φτιάξετε ποπ κορν στον φούρνο μικροκυμάτων μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Fun facts για το ποπ κορν που δεν γνωρίζετε

3600 π.Χ

Αν και δεν είναι σαφές πόσο πίσω στην ανθρώπινη ιστορία πηγαίνει το ποπ κορν, μια σπηλιά στο Νέο Μεξικό δείχνει ότι σκασμένοι σπόροι καλαμποκιού μπορεί να χρησιμοποιούνταν πριν από περισσότερα από 5000 χρόνια.

1885

Αφού οι άποικοι των Ηνωμένων Πολιτειών έμαθαν για την παράδοση του σκασμένου καλαμποκιού από ντόπιους λαούς, η βιομηχανική επανάσταση ωθεί την εφεύρεση μιας μηχανής για να κάνει αυτή τη δουλειά. Ο Charles Cretors από το Σικάγο κατασκευάζει ένα κινητό μηχάνημα με καυστήρα αερίου που μπορεί να περιπλανηθεί στους δρόμους και να προμηθεύει ποπ κορν σε πεζούς και θεατές σινεμά.

1981

Κάνοντας το ποπ κορν ακόμα πιο γρήγορο και πιο εύκολο στην κατανάλωση, εγκρίνεται η πατέντα της General Mills για σακούλες ποπ κορν στον μικροκυμάτων.

Χρωμοσελίδες με ποπ κορν

Μιλήστε στα παιδιά σας για το ποπ κορν και εκτυπώστε χρωμοσελίδες που μπορείτε να χρωματίσετε μαζί.

πηγές: todaysparent.com / daysoftheyear.com/ solidstarts.com / healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved