Πίτσα με φρούτα; Ναι, και με την πιο crunchy ζύμη

Φρουτένια πίτσα με τραγανή ζύμη που θα ενθουσιάσει και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους!

Μαργαρίτα Νικολάου
Πίτσα με φρούτα; Ναι, και με την πιο crunchy ζύμη
Bigstock

Η πίτσα με φρούτα είναι μία έκρηξη γεύσεων που παντρεύει τη φρεσκάδα των φρούτων με τη λαχταριστή υφή της τραγανής ζύμης. Αν αναζητάτε κάτι ιδιαίτερο, αυτή η συνταγή είναι για εσάς!

Ιδανική για ένα λαφρύ γεύμα .

Υλικά για την ζύμη

spitiki-zimi-gia-pizza.jpg
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. αλεύρι σίτου ολικής αλέσεως (προαιρετικά)
  • 150 ml χλιαρό νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι για το άνοιγμα της ζύμης

Eύκολη συνταγή για πίτσα ρολό με σπιτική ζύμη

Eκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ , διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη σε χλιαρό νερό και την αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί (να αφρίσει).
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα αλεύρια και το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το μίγμα της μαγιάς και το ελαιόλαδο.
  3. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή αλλά σφιχτή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια . Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό ή αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
  4. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με σιμιγδάλι και ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό στρώμα, ώστε να γίνει τραγανή στο ψήσιμο.

Γλυκιά πίτσα με μήλα - Το πιο crunchy γλυκό

Υλικά για την πίτσα

  • 1 φλιτζάνι κρέμα τυριού ή ρικότα (για τη βάση)
  • 1 φλιτζάνι φράουλες, κομμένες σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι ροδάκινο ή μάνγκο , σε φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι μύρτιλα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικά)
  • Λίγα φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι

Eκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C με αέρα.
  2. Απλώνουμε την κρέμα τυριού ή τη ρικότα πάνω στην ανοιγμένη ζύμη, αφήνοντας λίγο κενό στις άκρες για την κρούστα.
  3. Προσθέτουμε τις φράουλες, το ροδάκινο και τα μύρτιλα πάνω από το τυρί , φροντίζοντας να κατανέμονται ομοιόμορφα.
  4. Ψήνουμε την πίτσα για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει ελαφρώς το τυρί.
  5. Μόλις βγάλουμε την πίτσα από τον φούρνο, προσθέτουμε λίγο μέλι (προαιρετικά), το ξύσμα λεμονιού και τα φύλλα δυόσμου.

Πηγή: onmykidsplate.com

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved