Tips για μαμάδες: Εκπληκτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες λεμονιού

Τι μπορείτε να κάνετε με τις φλούδες λεμονιού.

Tips για μαμάδες: Εκπληκτικοί τρόποι να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες λεμονιού
Bigstock

Τα λεμόνια, είναι από τα εσπεριδοειδή που χρησιμοποιούμε συχνά στη μαγειρική , σε αφεψήματα αλλά και στην καθαριότητα του σπιτιού.

Συνήθως χρησιμοποιούμε το χυμό λεμονιού και σπάνια τις φλούδες, αν και θα έπρεπε.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η φλούδα λεμονιού είναι γεμάτη από βιοδραστικές ενώσεις που μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία.

lemoni-xriseis-kathariotita.jpg

Έχουν όμως κι άλλες χρήσεις, όπως:

Καθαριστικό για όλες τις χρήσεις

Γεμίστε ένα βάζο με φλούδες λεμονιού και λευκό ξίδι,, κλείστε το με καπάκι και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετές εβδομάδες. Στη συνέχεια αφαιρέστε τις φλούδες και ανακατέψτε το υπόλοιπο διάλυμα με ίσα μέρη νερό, βάλτε το σε δοχείο ψεκασμού και καθαρίστε.

Αποσμητικό για το κάδο απορριμμάτων

Τοποθετείστε μερικές φλούδες λεμονιού στο κάτω μέρος του κάδου απορριμμάτων σας για να απορροφηθούν οι δυσάρεστες οσμές.

Καθαρισμός ανοξείδωτων επιφανειών

Απλώστε λίγο αλάτι σε ανοξείδωτες επιφάνειες και τρίψτε τυχόν λεκέδες χρησιμοποιώντας φλούδες λεμονιού. Θυμηθείτε να τις καθαρίσετε καλά με στεγνό πανί.

katharisma-vrastira-tips-1.jpg

Καθαρισμός βραστήρα

Γεμίστε τον βραστήρα σας με νερό και φλούδες λεμονιού και βράστε για μερικά λεπτά. Αφήστε το νερό για μια ώρα πριν καθαρίσετε τον βραστήρα.

Καθαρισμός φούρνου μικροκυμάτων

Βάλτε φλούδες λεμονιού στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 15-20 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια αφαιρέστε τις και τρίψτε με νέες φλούδες το εσωτερικό του φούρνου και σκουπίστε με μια υγρή πετσέτα.

Scrub για το σώμα

Ανακατέψτε μια κουταλιά ζάχαρη, μια κουταλιά ελαιόλαδο και ξύσμα από ένα λεμόνι. Απλώστε το μείγμα σε βρεγμένο δέρμα και κάντε μασάζ στο σώμα σας. Ξεπλύνετε καλά με χλιαρό νερό.

Πηγή:healthline.com, diynatural.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved