Τραγανές τηγανιτές πατάτες με κορν φλάουρ και ξίδι

Γιατί να χρησιμοποιήσετε κορν φλάουρ και ξίδι στις πατάτες; Μα φυσικά για να τις κάνετε πιο γευστικές και τραγανές.

Μαργαρίτα Νικολάου
Τραγανές τηγανιτές πατάτες με κορν φλάουρ και ξίδι
Bigstock

Το corn flour και το ξίδι, όπως αναφέρεται και στο idahopotato.com, μερικές φορές χρησιμοποιούνται για να φτιάξει κανείς τραγανές πατάτες σαν αυτές του εστιατορίου. Με αυτά τα δύο υλικά μπορεί κανείς να πετύχει μια συγκεκριμένη υφή, τραγανότητα και γευστικά χαρακτηριστικά.

Πιο αναλυτικά:

Κορν Φλάουρ: Σκεπάζοντας τις πατάτες με ένα λεπτό στρώμα corn flour πριν το τηγάνισμα μπορείτε να ενισχύσετε την τραγανότητα των πατατών σας. Όταν το κορν φλάουρ έρχεται σε επαφή με το καυτό λάδι, μετατρέπεται σε ένα τραγανό στρώμα που κρατά την υγρασία της πατάτας εσωτερικά. Το αποτέλεσμα στις πατάτες είναι εντυπωσιακό. Τραγανές τηγανιτές πατάτες έξω, αφράτες και μαλακές μέσα. Αυτό το tip θα σας βοηθήσει να φτιάξετε τραγανές πατάτες ακόμη και αν έχετε διαλέξει πατάτες που μετά το τηγάνισμα λασπώνουν.

Ξίδι: Το ξίδι χρησιμοποιείται για να ενισχυθεί η γεύση της πατάτας κατά το τηγάνισμα. Όταν μια μικρή ποσότητα ξιδιού προστεθεί μέσα στο νερό που έχετε τοποθετήσει τις κομμένες πατάτες πριν το τηγάνισμα θα ενισχύσει τη γεύση τους. Το οξύ στο ξύδι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ελαφρά διάσπαση της επιφάνειας των πατατών, βοηθώντας στην ανάπτυξη μιας πιο τραγανής κρούστας κατά το τηγάνισμα. Επιπλέον, το ξίδι μπορεί να συμβάλει σε ένα χρυσοκαφέ χρώμα στο εξωτερικό των πατατών.

Μαμαδίστικες πατάτες φούρνου... «σαν τηγανιτές»

Και οι δύο αυτές τεχνικές υπόσχονται το ιδανικό αποτέλεσμα στις πατάτες, κάνοντάς τις τραγανές και νόστιμες.

Κρατήστε αυτό το tip στο μυαλό σας και οι πατάτες σας θα θυμίζουν περισσότερο εκείνες του εστιατορίου που κάθε φορά λιγουρεύεστε.

Λεπτές τηγανιτές πατάτες! (εικόνες βήμα-βήμα)

Συνταγή για τραγανές πατάτες

Υλικά:

  • 4-5 πατάτες
  • 1 πολυμπάγκ
  • 5-6 κ.τ.σ. κορν φλάουρ
  • ξίδι
  • σπορέλαιο

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίστε τις πατάτες σας ή πλύντε τις καλά (αν θέλετε να αφήσετε τη φλούδα).
  2. Κόψτε τις με το μαντολίνο ή με το μαχαίρι. (σχήμα για πατάτες τηγανιτές)
  3. Βάλτε της σε μια λεκάνη με κρύο νερό και ξίδι.
  4. Αφήστε τις για 20 λεπτά.
  5. Σουρώστε με ένα σουρωτήρι.
  6. Βάλτε στο τηγάνι το λάδι να κάψει καλά.
  7. Ρίξτε το corn flour μέσα στο πολυμπάγκ.
  8. Βάλτε μερικές πατάτες μέσα, κουνήστε να πάει το κορν φλάουρ παντού και έπειτα ρίξτε τις πατάτες στο τηγάνι.
  9. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με όλες τις πατάτες που έχετε κόψει.
  10. Κάθε τηγανιά βάλτε τη σε μια πιατέλα που θα έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved