Συνταγές για υγιεινές σούπες που θα βοηθήσουν παιδιά και νήπια να αναρρώσουν γρήγορα

Σούπες για παιδιά που είναι άρρωστα.

Συνταγές για υγιεινές σούπες που θα βοηθήσουν παιδιά και νήπια να αναρρώσουν γρήγορα

Θρεπτικές σούπες που βοηθούν να αναρρώσετε από τις ιώσεις

Bigstock

Οι σούπες είναι νόστιμες, υγιεινές, θρεπτικές και το comfort food μας όταν είμαστε άρρωστοι εμείς ή η οικογένειά μας. Πάντα, όταν τα παιδιά αρρωσταίνουν η μανούλα ετοιμάζει στην κατσαρόλα μια σουπίτσα για να νιώσει καλύτερα το παιδί της.

Ορίστε μερικές νόστιμες, υγιεινές και θρεπτικές συνταγές για σούπες που θα βοηθήσουν τα μωρά, τα νήπια και τα μεγαλύτερα παιδιά να αναρρώσουν πιο γρήγορα.

Κοτόσουπα

Μια σούπα που λίγο ή πολύ όλοι οι γονείς ξέρουν να ετοιμάζουν. Αγοράστε 2 μπούτια (αν δεν θέλετε στήθος) κοτόπουλου, αφαιρέστε το δέρμα, πλύντε τα καλά και βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με νερό να κοχλάξουν. Χύστε το πρώτο νερό, πλύνετε τα μπούτια ξανά και αφήστε τα σε ένα σουρωτήρι.

Πάρτε ένα ξερό κρεμμύδι, μια μεγάλη πατάτα, λίγο σέλινο και 1-2 καρότα. Καθαρίστε τα καλά, πλύνετέ τα, κόψτε τα σε χονδροκομμένα κομμάτια. Βάλτε στην κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο, ζεματήστε τα λαχανικά και προσθέστε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώστε, σβήστε με χυμό από ένα λεμόνι και βράστε.

Μόλις το κοτόπουλο και τα λαχανικά βράσουν, αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιήστε τη σούπα σας.

Το φαγάκι σας είναι έτοιμο. Αν σερβίρετε τη σούπα σε μωρά, πολτοποιήστε και λίγο κοτόπουλο μέσα. Αν τη σερβίρετε σε μεγαλύτερα παιδιά τότε ξεψαχνίστε λίγο κρέας και βάλτε το στο πιάτο τους.

Comfort σουπίτσα για άρρωστα παιδιά

Ζωμός κοτόπουλο με κριθαράκι

Ακόμη μια απλή σούπα που μπορείτε να φτιάξετε με ζωμό κοτόπουλο και κριθαράκι. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι νερό, λίγο αλάτι, ελαιόλαδο και 1 κ.τ.σ. υγρό ζωμό κοτόπουλο. Ανακατέψτε. Μόλις το νερό βράσει, ρίξτε το κριθαράκι (πεπονάκι, αστεράκι ή ακόμη και τραχανά). Βράστε και σερβίρετε στα παιδιά σας.

Σούπα με καρότα και γλυκοπατάτα

Γεμάτη με βιταμίνη Α και βιταμίνη C αυτή η σούπα όχι μόνο θα βοηθήσει στη γρήγορη ανάρρωση του παιδιού, αλλά θα ενισχύσει και το ανοσοποιητικό προλαμβάνοντας έτσι τυχόν ιώσεις. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε λίγο ελαιόλαδο με σκόρδο και λίγο τζίντζερ. Έπειτα βάλτε 2 καρότα και 1 μικρή γλυκοπατάτα, που θα έχετε καθαρίσει, πλύνει καλά και θα έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια (κύβους). Προσθέστε 3 κούπες νερό και βράστε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν. Πολτοποιήστε προσθέτοντας 2 κ.τ.σ ξεφλουδισμένα αμύγδαλα. Αφού λιώσουν καλά, σερβίρετε τη σούπα σας.

Σούπα με μπρόκολο

Μια σούπα που χρωματικά σίγουρα δεν θα τα ξετρελάνει τα παιδιά, αλλά σίγουρα θα τα ξετρελάνει γευστικά. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε λίγο κρεμμύδι. Προσθέστε ένα μικρό μπρόκολο που θα έχετε πλύνει καλά και θα έχετε κόψει σε κομμάτια. Βάλτε 1-2 μέτριες σε μέγεθος πατάτες επίσης που θα έχετε πλύνει καλά και θα κόψετε σε κομμάτια. Αλάτι, πιπέρι, 3 ποτήρια του νερού νερό, 1 κ.τ.σ. σκόνη από ζωμό λαχανικών και βράστε μέχρι να μαλακώσουν μπρόκολο και πατάτες. Μετά πολτοποιήστε με ένα ραβδομπλέντερ και η σούπα σας είναι έτοιμη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved