Comfort σουπίτσα για άρρωστα παιδιά

Σούπα για άρρωστα παιδιά και μωρά - Συνταγή που πρέπει να ξέρουν οι μαμάδες.

Comfort σουπίτσα για άρρωστα παιδιά
Bigstock

Οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση αυτή την περίοδο και πολλά παιδιά βρίσκονται στο σπίτι τους με βήχα, πυρετό, πονόλαιμο και άλλα συμπτώματα. Η γρίπη τύπου Α (H1N1), τύπου Β και φυσικά ο κορονοϊός, είναι μερικές από τις ιώσεις που έχουν χτυπήσει την πόρτα πολλών οικογενειών.

Πώς μπορεί να φροντίσει μια μαμά το άρρωστο παιδί της

1656109367907-962043542-arrosto-paidi-2.jpg

Όταν το παιδί ταλαιπωρείται από κάποια ίωση, η μαμά κάνει τα πάντα για να αισθανθεί το μικρό της καλύτερα. Φροντίζει να ξεκουράζεται αρκετά, να το θερμομετρεί συνέχεια και φυσικά να το ταΐζει με τροφές που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό του και θα το βοηθήσουν να ξεπεράσει την ίωση πιο γρήγορα.

Οι σούπες έχουν την τιμητική τους, όχι μόνο τους κρύους μήνες αλλά και τις μέρες που ένα άρρωστο παιδί βρίσκεται στο σπίτι.

Μερικά tips που πρέπει να έχει κατά νου μια μαμά:

  • Να προσφέρει φαγητό που ζεσταίνει και ανακουφίζει
  • Φαγητό που το παιδί μπορεί να φάει με ευκολία
  • Να αποφεύγει τροφές που έχουν δυνατά αρώματα και γεύση
  • Να ενυδατώνει το παιδί της

Comfort σουπίτσα για τα άρρωστα παιδιά (και μωρά)

Προετοιμάστε τα υλικά που θα χρειαστείτε. Ντομάτες, καρότα, μια σκελίδα σκόρδο και φυσικά φρέσκο τζίντζερ.

Ντομάτα: Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε βιταμίνες. Καλύπτουν το 40% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C. Περιέχουν επίσης λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, βιταμίνη Α, η οποία είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό, την όραση και την υγεία του δέρματος, βιταμίνη Κ, απαραίτητη για τα οστά, και κάλιο, βασικό συστατικό για τη λειτουργία της καρδιάς, τους μυς, τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και την ισορροπία των υγρών.

Καρότο: Τα καρότα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, αλλά και βιταμίνες Β1, Β2 και νιασίνη. Όπως συμβαίνει με το σπανάκι, τα μαγειρεμένα καρότα έχουν μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση, συγκριτικά με τα ωμά καρότα. Αυτό επιβραδύνει τη γήρανση των κυττάρων και προστατεύει το σώμα από τις επιζήμιες επιδράσεις των ελεύθερων ριζών.

Σκόρδο: Το σκόρδο είναι αντισηπτικό, αντιβιοτικό, αντιμικροβιακό, βακτηριοκτόνο και αντικαρκινικό. Εκτός από την εξαιρετική γεύση που δίνει σε κάθε πιάτο, αποτελεί πραγματική υπερτροφή, καθώς διαθέτει μοναδικές ιδιότητες για την υγεία μας, κυρίως χάρη στο ενεργό συστατικό του, την αλλισίνη, αλλά και τις βιταμίνες Β1, Β2 και Β3, το ασβέστιο, τον σίδηρο, το φώσφορο και το σελήνιο.

Τζίντζερ: Ένα φλιτζάνι ψιλοκομένης ρίζας τζίντζερ έχει 80 θερμίδες, λιγότερα από 18 γραμμάρια υδατανθράκων και περίπου 2 γραμμάρια φυτικών ινών και πρωτεϊνών. Έχει επίσης βιταμίνες και μέταλλα όπως σίδηρο, βιταμίνη C, κάλιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο.

Υλικά για τη σούπα

  • 4 ντομάτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.τ.γ τριμμένο τζίντζερ
  • 2 μεγάλα καρότα

Πώς θα τη φτιάξετε:

Βήμα 1ο: Σε μια κατσαρόλα βάλτε τόλα τα υλικά κομμένα σε κομμάτια.

Βήμα 2ο: Προσθέστε 2 κούπες νερό και 1/6 κ.τ.γ. κουρκουμά.

Βήμα 3ο: Μόλις αρχίσει να βράζει (σε μέτρια θερμοκρασία) αλατίστε.

Βήμα 4ο: Μετά από 8-10 λεπτά και αφού έχουν βράσει τα λαχανικά σας, πολτοποιήστε με ένα ραβδομπλέντερ. (αν δεν έχετε βάλτε τα υλικά σε ένα μούλτι)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved