Οι δύο πιο νόστιμες σούπες του καλοκαιριού – Τα παιδιά τις λατρεύουν

Δύο απολαυστικές κρύες σούπες ιδανικές για το καλοκαίρι

Οι δύο πιο νόστιμες σούπες του καλοκαιριού – Τα παιδιά τις λατρεύουν
Photo by Megan Bucknall on Unsplash

Αφήνουμε τον μύθο ότι οι σούπες είναι για το χειμώνα, γιατί δεν είναι.

Αυτές τις κρύες σούπες μπορείτε να τις απολαύσετε αυτό το καλοκαίρι, και μάλιστα αποτελούν ένα πολύ ξεχωριστό και απίστευτα θρεπτικό σνακ για τα παιδιά σας στην παραλία.

Σούπα καρπουζιού και βασιλικού

soupa gia to kalokairi

Photo by Hamide Jafari on Unsplash

Δροσιστικό, ελαφρύ και νόστιμο φαγητό.

Αυτή η σούπα καρπουζιού φαίνεται υπέροχη Ειδικά αν το καρπούζι που έχετε αγοράσει δεν έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα καλό και δεν ξέρετε πώς να το εκμεταλλευτείτε.

Συστατικά για 4 άτομα:

  • 1/4 καρπούζι
  • 2 ντομάτες
  • Μισό κρεμμύδι
  • 1/2 λεμονιού
  • 1 Κουτάλια ελαιόλαδου
  • 2 κλαδάκια βασιλικού
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

Βήμα 1ο: Ξεκινήστε ξεφλουδίζοντας το καρπούζι και το κρεμμύδι.
Βήμα 2ο: Πλύνετε τις ντομάτες και το βασιλικό.
Βήμα 3ο: Κόψτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 4ο: Σερβίρετε κρύα και διακοσμήστε με μπάλες καρπουζιού.

Κρύα σούπα αβοκάντο με ζαμπόν

soupa kria

Photo by Anna Bratiychuk on Unsplash

Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα συστατικά για σάλτσες και σούπες.

Συστατικά για 4 άτομα:

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1 πράσο
  • 1 κομμάτι οστού ζαμπόν
  • 150 γρ. ζαμπόν
  • 1 ντομάτα
  • Νερό
  • Χυμός λεμονιού
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βήμα 1ο: Καθαρίστε τα πράσα και τα μαγειρέψτε σε μια κατσαρόλα με το οστό του ζαμπόν και το νερό. Μόλις μαγειρευτούν, αφήστε τα να δέσουν.
Βήμα 2ο: Ξεφλουδίστε τα αβοκάντο, τα ρίχνετε, τα ψιλοκόβετε και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Βήμα 3ο: Πιέστε το λεμόνι και προσθέστε το χυμό στα αβοκάντο.
Βήμα 4ο: Πολτοποιήστε το αβοκάντο με το μίξερ και προσθέστε σταδιακά το ζωμό μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή κρέμα.
Βήμα 5ο: Περάστε το σουρωτήρι και προσθέστε μια πρέζα αλάτι.
Βήμα 6ο: Ξεφλουδίστε την ντομάτα και κόψτε την σε μικρούς κύβους.
Βήμα 7ο: Κόψτε το ζαμπόν και τηγανίστε το σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι για να γίνει τραγανό.
Βήμα 8ο: Σερβίρετε την κρέμα σε μπολ και προσθέστε μερικά καπνιστά ζαμπόν και μερικούς κύβους ντομάτας σε κάθε μπολ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved