Οι πιο υγιεινές και μαλακές μπάρες βρώμης με μπανάνα και φυστικοβούτυρο

Photo by No Revisions on Unsplash

Πανεύκολες μαλακές μπάρες βρώμης με μπανάνα & φιστικοβούτυρο, σαν κέικ

Δεν είναι όλες οι μπάρες βρώμης τραγανές. Ό,τι θυμίζει λαχταριστό banana bread σε υφή και γεύση, δεν σημαίνει ότι είναι κιόλας. Αυτές οι πανεύκολες μπάρες πρωινού το αποδεικνύουν με τον πιο νόστιμο τρόπο.

Θρεπτικές, χορταστικές, από εφτά υλικά που μάλλον έχεις ήδη στην κουζίνα σου, ανακατεύονται σε ένα μπολ, μπαίνουν σε ένα ταψάκι, τις ψήνεις για ένα μισάωρο και αυτό ήταν! Θυμίζουν κάτι ανάμεσα σε soft cookie ή αρωματικό κέικ κι ας είναι ένα σαφώς πιο υγιεινό πρωτεϊνούχο σνακ. Άσε που είναι κατά του food waste, αφού αξιοποιείς τις ολόγλυκες υπερώριμες μπανάνες που ούτως ή άλλως μπορεί να μην έτρωγες.

Αυτές οι μπάρες είναι το ιδανικό σνακ για τα παιδιά όλων των ηλικιών, αφού είναι τόσο μαλακές που δεν χρειάζεται τα παιδιά να έχουν πολλά δοντάκια.

Photo by Leigh Skomal on Unsplash

Συνταγή

Μερίδες: 12 μπάρες
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 20 λεπτά
Σκεύος: τετράγωνο ταψάκι 25Χ25εκ.

Οι μπάρες διατηρούνται καλυμμένες σε θερμοκρασία δωματίου για 1 εβδομάδα.

Υλικά:

  • 3 μέτριες ώριμες μπανάνες
  • 250 γρ. φιστικοβούτυρο, χωρίς ζάχαρη
  • 90 γρ. μέλι ή maple syrup
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 150 γρ. φιλέ αμυγδάλου (ή ψιλοκομμένα λευκά αμύγδαλα)

Εκτέλεση:

Βήμα 1ο: Πολτοποιούμε με πιρούνι τις μπανάνες και τις βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το φιστικοβούτυρο, το μέλι (ή το maple), την κανέλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ενιαίο μείγμα.

Bήμα 2ο: Προσθέτουμε τη βρώμη και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

Βήμα 3o: Απλώνουμε το τελικό μείγμα σε ταψάκι περασμένο με λαδόκολλα και το πιέζουμε να στρωθεί ομοιόμορφα.

Βήμα 4ο: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά μέχρι να χρυσίσει στις άκρες.

Βήμα 5ο: Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και κόβουμε προσεκτικά σε μπάρες. Τις αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρουμε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved