Εύκολο κέικ μελιού με τρία υλικά - Χωρίς αλεύρι, χωρίς γάλα

  • Συνταγή για κέικ με μέλι
  • Νόστιμο κέικ χωρίς αλεύρι και ζάχαρη
Εύκολο κέικ μελιού με τρία υλικά - Χωρίς αλεύρι, χωρίς γάλα
bigstockphoto.com

Αν σας αρέσει το μέλι, όπως και σε μας, θα θέλετε να δοκιμάσετε μια πανεύκολη συνταγή για ένα γευστικότατο κέικ με μέλι, φυσικά.

Οφέλη μελιού

Τα οφέλη του για την υγεία είναι πολλά και τεκμηριώνονται από δεκάδες επιστημονικές μελέτες.

Ανά μερίδα 100 γραμμαρίων, το μέλι δίνει:

  • 304 θερμίδες
  • 82,4 γρ. υδατάνθρακες
  • 0,3 γρ. πρωτεΐνες
  • 0 γρ. λιπαρά
  • 1% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C, B3 και Β6, ασβεστίου, καλίου, ψευδαργύρου και σεληνίου
  • 2% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Β2, σιδήρου και χαλκού
  • 4% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης μαγγανίου
meli

Συνταγή για κέικ μελιού

Το συγκεκριμένο κέικ είναι εύκολο, οικονομικό και χωρίς γλουτένη. Θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 4 αυγά
  • 5 κ.σ ρευστό μέλι
  • 150 γρ αμύγδαλα σε νιφάδες

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C/170°C , λαδώνετε μια στρογγυλή φόρμα και στρώνετε αντικολλητικό χαρτί.

Βήμα 2ο

Χωρίζετε τα αυγά και χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Χτυπάτε επίσης τους κρόκους με 4 κουταλιές της σούπας μέλι ανακατεύοντας καλά.

Βήμα 3ο

Σε ένα μπλέντερ αλέθετε καλά 125 γραμμάρια ξεφλουδισμένα αμύγδαλα.Τα υπόλοιπα 25 γραμμάρια τα βάζετε σε ένα ταψί και τα ψήνετε για 5 - 10 λεπτά . Χρειάζεται προσοχή για να μην καούν.

Βήμα 4ο

Ανακατεύετε τα αλεσμένα αμύγδαλα με τους κρόκους αυγών και το μέλι και προσθέτετε σταδιακά τα ασπράδια με ένα μεταλλικό κουτάλι, προσέχοντας να μην ανακατευτούν και φύγει όλος ο αέρας. Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνετε για 25 λεπτά, χαμηλώνοντας τη θερμοκρασία για τα τελευταία 10 λεπτά στους 160°C αέρα.

Βήμα 5ο

Αφήστε το κέικ να κρυώσει τελείως στη φόρμα πριν το ξεφορμάρετε. Περιχύστε την τελευταία κουταλιά της σούπας μέλι από πάνω, και πασπαλίσετε από πάνω τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved