Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι και με μόλις τέσσερα υλικά

  • Συνταγή για αφράτο σοκολατένιο κέικ
  • Βήμα – βήμα η διαδικασία για να το φτιάξετε
Κέικ σοκολάτας χωρίς αλεύρι και με μόλις τέσσερα υλικά
bigstockphoto.com

Το κέικ είναι ένα γλυκό με πολλές παραλλαγές. Ίσως γι΄αυτό αρέσει στα παιδιά και τους μεγάλους.

Ακριβώς λόγω των πολλών επιλογών που υπάρχουν δεν το βαριέσαι εύκολα ως γλυκό. Επίσης, είναι εύκολο καθώς οι περισσότερες συνταγές γίνονται σε 10 λεπτά.

Κάθε φορά λοιπόν που θέλετε να φτιάξετε ένα γλυκό για τα παιδιά, που να μην είναι μπελαλίδικο , η πρώτη σας επιλογή είναι το κέικ.

Κι επειδή γνωρίζουμε ότι ο χρόνος που έχετε στη διάθεσή σας δεν είναι για να τον περνάτε στην κουζίνα, η σημερινή συνταγή που σας προτείνουμε , σίγουρα θα σας αρέσει.

Είναι γρήγορη, νόστιμη και σοκολατένια.

Υλικά

  • 200 γρ βούτυρο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ μαύρη σοκολάτα , ψιλοκομμένη
  • 4 αυγά χωρισμένα
  • 1 κούπα ζάχαρη άχνη
sokolatenio keik me tessera ilika

Εκτέλεση

Βήμα 1ο

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160°C/140°C με αέρα. Λαδώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ βάθους 6 εκ., 22 εκ. (βάση). Στρώνετε τη βάση και τις πλευρές με χαρτί ψησίματος.

Βήμα 2ο

Βάλτε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε ένα μπολ πάνω από ένα τηγάνι με νερό που σιγοβράζει (βεβαιωθείτε ότι το μπολ δεν αγγίζει νερό). Ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3ο

Με ένα μίξερ, χτυπήστε τους κρόκους των αβγών και το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη για 5 λεπτά ή μέχρι να γίνει το μείγμα παχύρρευστο και κρεμώδες. Χτυπάτε τα ασπράδια σε ένα ξεχωριστό μπολ μέχρι να ασπρίσουν και η μαρέγκα να στέκεται. Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να διαλυθεί.

Βήμα 4ο

Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας στο μείγμα κρόκων αυγού. Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε το ένα τέταρτο του μείγματος από τα ασπράδια. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το υπόλοιπο μείγμα με τα ασπράδια , ανακατέψτε καλά και ρίξτε το στη φόρμα. Ψήστε για 50 λεπτά ή μέχρι η κορυφή να είναι σφιχτή στην αφή.
Το αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη, σκέτο, με παγωτό, μαρμελάδα ή ότι άλλο σας αρέσει.

Πηγή: taste.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved