Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με βάση χωρίς μπισκότα - Έτοιμο σε 5 λεπτά

you tube / Simple and delicious!
  • Νόστιμο γλυκό για όλη την οικογένεια χωρίς ψήσιμο
  • Μέσα σε 5 λεπτά είναι έτοιμο για το ψυγείο

Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει, εκτός από τα παγωτά, και τα γλυκά ψυγείου έχουν μεγάλη ζήτηση. Τα περισσότερα είναι δροσερά και το πιο σημαντικό, γίνονται εύκολα.

Γλυκό ψυγείου χωρίς μπισκότα

Αν θέλετε ένα γρήγορο και νόστιμο γλυκό ψυγείου αλλά χωρίς μπισκότα, είτε γιατί δεν σας αρέσουν ως γεύση είτε γιατί απλά δεν έχετε στο σπίτι, τότε αξίζει να δοκιμάσετε τη σημερινή συνταγή.

Για εγγυημένο αποτέλεσμα το βούτυρο θα πρέπει να είναι σε πλάκα και να το τρίψετε με τον τρίφτη. Επίσης, αν στα παιδιά δεν αρέσουν τα καρύδια, αντικαταστείστε τα με αμύγδαλα, φουντούκια ή άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας.

Το γλυκό είναι αφράτο και ιδιαίτερα γευστικό.

Πώς θα το φτιάξετε

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 150 γρ.ζάχαρη
  • 1 κουτ ζάχαρη βανίλια
  • 500 γρ ξινή κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ κορν φλάουρ
  • 50 γρ. βούτυρο

Στρώσεις κέικ

  • 250 γρ αλεύρι
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. καρύδια

Εκτέλεση

1o βήμα

Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνεται τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια - ζάχαρη, το κορν φλάουρ, και ανακατεύετε για ένα λεπτό με τον αναδευτήρα.

2ο βήμα

Στη συνέχεια, κι αφού δέσουν τα υλικά, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος . Βράζετε το μείγμα σε μέτρια φωτά μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη την αφήνετε να κρυώσει.

3ο βήμα

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τρίβετε το βούτυρο. Ανακατεύετε τα υλικά και στη συνέχεια τα μεταφέρετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να αλλάξουν χρώμα.

4ο βήμα

Σε μια αντικολλητική φόρμα, απλώνετε το παραπάνω μείγμα ( μία στρώση) πασπαλίζετε με καρύδια και στη συνέχεια με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής τοποθετείτε μια στρώση κρέμας. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για τρεις στρώσεις συνολικά (αν η φόρμα είναι μικρή μπορεί να σας βγει μία παραπάνω). Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ.

Ξεφορμάρετε και σερβίρετε.

Καλή σας απόλαυση!



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved