Μπάρες γιαουρτιού: Το γλυκό και υγιεινό σνακ που θα λατρέψουν τα παιδιά

Φτιάξτε παγωμένες μπάρες γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα, σταγόνες σοκολάτας, φιστικοβούτυρο ή ό,τι άλλα υλικά θέλετε.

Μπάρες γιαουρτιού: Το γλυκό και υγιεινό σνακ που θα λατρέψουν τα παιδιά
Instagram @flwernhoney

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνες του συμπλέγματος B, φώσφορο και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά. Η κατανάλωσή του συμβάλλει θετικά στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών και η περιεκτικότητά του σε συγκεκριμένα ένζυμα, βοηθούν τη διαδικασία της πέψης και την αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών που προσλαμβάνουμε από άλλα τρόφιμα.

Εκτός από σκέτο, μπορούμε να το αξιοποιήσουμε σε πληθώρα συνταγών για επιδόρπια ή και σνακ, όπως αυτήν την φανταστική συνταγή που θα σας δείξουμε σήμερα.

Παγωμένες μπάρες γιαουρτιού με διάφορα toppings

Αξιοποιήστε το γιαούρτι που έχετε σπίτι, προσθέστε λίγο μέλι και φτιάξτε σπιτικές παγωμένες μπάρες με ό,τι toppings. Τα παιδιά μπορούν να τα φάνε ως σνακ, επιδόρπιο κάθε ώρα της ημέρας και σας εγγυόμαστε ότι θα ξετρελαθούν. Ας δούμε αναλυτικά τη συνταγή.

Θα χρειαστείτε:

Για τη βάση:

  • 2 φλιτζάνια γιαούρτι πλήρες
  • 2 - 3 κουταλιές της σούπας μέλι

Για τα toppings και τις παραλλαγές:

  • σμέουρα
  • σταγόνες σοκολάτας
  • σπόρους chia
  • φιστικοβούτυρο
  • τρούφα σοκολάτας
  • κακάο
  • μπανάνα

Τη συνταγή μοιράστηκε μέσα από το κανάλι στο YouTube What's Up Moms, η Meg Resnikoff, μητέρα τριών παιδιών, που λατρεύει να μπαίνει στην κουζίνα και να φτιάχνει νόστιμα και υγιεινά σνακ για την οικογένειά της.

Για να φτιάξετε κι εσείς τη συνταγή της:

Αρχικά σε ένα ταψί βάλτε αντικολλητικό χαρτί και αφήστε το στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάλτε το γιαούρτι και το μέλι και ανακατέψτε. Με ένα μεγάλο κουτάλι πάρτε δύο κουταλιές και απλώστε της κατά μήκος στην μικρή πλευρά του ταψιού. (βλέπετε και παρακάτω βίντεο).

Βάλτε από πάνω μερικά σμέουρα ή ό,τι άλλα φρούτα θέλετε (πχ φράουλες, μύρτιλα κ.α.) και σταγόνες σοκολάτας
Στρώστε δίπλα δύο ακόμα κουταλιές και προσθέστε από πάνω φιστικοβούτυρο και σταγόνες σοκολάτας.

Μοιράστε το γιαούρτι που έχει περισσέψει στα δύο και βάλτε στο μισό σπόρους chia. Ανακατέψτε, απλώστε δύο κουταλιές δίπλα στις άλλες μπάρες και πασπαλίστε πολύχρωμη τρούφα σοκολάτας.

Στο γιαούρτι που έχει περισσέψει προσθέστε λίγο κακάο και ανακατέψτε. Εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μέλι για να γίνει ακόμα πιο γλυκό. Απλώστε το μείγμα δίπλα στις άλλες μπάρες και κόψτε στο πάνω μέρος κομματάκια μπανάνας.

Βάλτε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν οι μπάρες και να γίνουν συμπαγείς. Έπειτα μπορείτε να τις κόψετε σε κομμάτια και να τις απολαύσετε.

Δείτε τη διαδικασία αναλυτικά και στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved