Tips για μαμάδες: Φτιάξτε άχνη ζάχαρη με τον πιο απλό τρόπο

  • Πώς να φτιάξετε άχνη ζάχαρη στο σπίτι 
  • Μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά είναι έτοιμη
Tips για μαμάδες: Φτιάξτε άχνη ζάχαρη με τον πιο απλό τρόπο
bigstockphoto.com

Την άχνη ζάχαρη συνήθως τη χρησιμοποιούμε για το πασπάλισμα γλυκών και σπανιότερα για την παρασκευή τους.

Λογικό λοιπόν να μην έχετε πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας, αν δεν τη χρησιμοποιείτε συχνά.

Γι΄αυτή τη φορά όμως που θα τη χρειαστείτε αλλά θα διαπιστώσετε ότι σας έχει τελειώσει, μπορείτε να τη φτιάξετε και μόνοι σας.

Πώς θα φτιάξετε ζάχαρη άχνη

Δύο βασικά πράγματα θα χρειαστείτε: κρυσταλλική ζάχαρη κι ένα δυνατό μπλέντερ ( είναι προτιμότερο από το μίξερ).

Σε ένα μικρό κάδο προσθέστε τη ζάχαρη και χτυπήστε την πολύ δυνατά ώστε να γίνει σαν πούδρα.

Είναι σημαντικό ο κάδος και ο κόφτης να είναι στεγνά και να μην έχουν ίχνος υγρασίας. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα θα προσθέσετε κορν φλάουρ καθώς διατηρεί τη ζάχαρη στεγνή.

zaxari kaki diatrofi4

Αναλογία

Προκειμένου η αναλογία να σας βγει σωστή, υπολογίστε ένα φλυτζάνι ζάχαρης και μια κοφτή κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ.

Στη συνέχεια, ανακατέψτε τα όλα μαζί, περίπου 4-5 λεπτά. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Αν στην υφή δεν είναι σαν πούδρα συνεχίστε στο χτύπημα στο μπλέντερ σε πιο δυνατές στροφές.

Αποθηκεύστε την ζάχαρη άχνη σε ένα αεροστεγές δοχείο και φυλάξτε την σε δροσερό μέρος.



Πώς να χρησιμοποιήσετε την ζάχαρη άχνη

Παρά τη λεπτή υφή της, ορισμένες συνταγές συνιστούν να κοσκινίζεται η ζάχαρη άχνη όταν την προσθέτετε στη ζύμη των γλυκών.

Υπάρχουν αρκετές συνταγές που αντί για κρυσταλλική ζάχαρη χρησιμοποιείται άχνη για καλύτερο αποτέλεσμα. Και φυσικά είναι η πρώτη επιλογή αν θέλετε να πασπαλίσετε κέικ, τάρτες ή κάποιο άλλο γλυκό επιδόρπιο.

Επίσης, ορισμένες συνταγές για μπισκότα και κέικ απαιτούν ζάχαρη άχνη για να δένουν καλύτερα τα υλικά. Ένα μπισκότο φτιαγμένο με κρυσταλλική ζάχαρη θα είναι τραγανό ενώ ένα με ζάχαρη άχνη θα είναι αφράτο και θα λιώνει στο στόμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρυσταλλική ζάχαρη όταν η συνταγή απαιτεί ζάχαρη άχνη σε ορισμένες περιπτώσεις. Αν και η συνταγή δεν θα βγει ακριβώς όπως προβλεπόταν, θα έχει την κατάλληλη γλυκύτητα αρκεί να χρησιμοποιήσετε τη σωστή ποσότητα.

Γενικά, συνιστάται να χρησιμοποιείτε 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη για 1 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη. Ένας πιο ακριβής (και ευκολότερος) τρόπος αντικατάστασης των σακχάρων βασίζεται στο βάρος και όχι στον όγκο. Εάν μια συνταγή απαιτεί 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε 113 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη.

Με πληροφορίες από το thespruceeats.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved