Ζάχαρη: Οι άγνωστες χρήσεις της που δεν έχουν σχέση με τη μαγειρική

  • Ανακουφιστείτε από το κάψιμο γλώσσας
  • DIY για τζελ μαλλιών
  • Κάντε το κραγιόν σας να διαρκέσει περισσότερο
  • Φτιάξτε ένα σπιτικό scrub για το σώμα
  • Φροντίστε τα κοψίματά σας
  • Κάντε τα λουλούδια σας στο βάζο να μείνουν φρέσκα για περισσότερες μέρες
Ζάχαρη: Οι άγνωστες χρήσεις της που δεν έχουν σχέση με τη μαγειρική

Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης έχει συνδεθεί με προβλήματα υγείας όπως την υψηλή αρτηριακή πίεση, την παχυσαρκία, τον διαβήτη και καρδιακά νοσήματα. Αν και την αποφεύγουμε στη διατροφή μας, η ζάχαρη δεν λείπει από κανένα σπίτι και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλοί ακόμα εναλλακτικοί τρόποι να την αξιοποιήσουμε και εκτός κουζίνας. Ιδού μερικοί από αυτούς.

Ανακουφιστείτε από το κάψιμο γλώσσας

Σε όλους έχει τύχει να κάψουμε τη γλώσσα μας από τον καυτό καφέ, το τσάι ή κάποιο φαγητό. Η αίσθηση του καψίματος μπορεί να παραμείνει για μερικές ημέρες, όχι όμως αν βάλετε επιτόπου στο σημείο μερικούς κόκκους ζάχαρης.

DIY για τζελ μαλλιών

Σας τελείωσε το τζελ ή λακ μαλλιών; Δοκιμάστε το εξής. Σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Ανακατέψτε, βάλτε μία μικρή ποσότητα στα δάχτυλά σας και χρησιμοποιήστε το στα μαλλιά σας.

Κάντε το κραγιόν σας να διαρκέσει περισσότερο

Βάλτε το κραγιόν σας κανονικά και στη συνέχεια βάλτε μία μικρή ποσότητα ζάχαρης στα χείλια σας. Έπειτα βουτήξτε το δάχτυλό σας σε νερό και κάντε απαλό μασάζ μέχρι η ζάχαρη να φύγει εντελώς.

kragion zaxari xriseis

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Daria Gordova

Φτιάξτε ένα σπιτικό scrub για το σώμα

Σε ένα σφηνοπότηρο βάλτε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και λίγη ποσότητα από το αγαπημένο σας αφρόλουτρο. Ανακατέψτε και κάντε απαλό μασάζ με τα χέρια σας σε όλη την περιοχή του σώματός σας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στο πρόσωπο, αλλά αντί για αφρόλουτρο χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο.

Φροντίστε τα κοψίματά σας

Η ζάχαρη έχει αντισηπτικές ιδιότητες και χρησιμοποιώντας την σε μικρά κοψίματα, βοηθά στην πρόληψη της μόλυνσης και επισπεύδει την πήξη του αίματος.

Κάντε τα λουλούδια σας στο βάζο να μείνουν φρέσκα για περισσότερες μέρες

Σε ένα μπολ ανακατέψτε ¼ του φλιτζανιού νερού, 2 κουταλιές της σούπας ξύδι και 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη. Αυτό το μείγμα θα αποτρέπει τη δημιουργία βακτηρίων και θα κρατήσει τα λουλούδια σας φρέσκα για περισσότερες μέρες.

Με πληροφορίες από lifehacks.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved