Επιστροφή στο σχολείο: Συμβουλές για υγιεινά σνακ για τα παιδιά σας (vid)

Επιστροφή στο σχολείο: Συμβουλές για υγιεινά σνακ για τα παιδιά σας (vid)
Photo by Ella Olsson on Unsplash

Γεια σας μαμάδες! Τώρα που τα παιδιά μας θα επιστρέψουν στο σχολείο από τις πασχαλινές τους διακοπές, εμείς ως μαμάδες έχουμε μια ακόμη ευθύνη που είναι να σκεφτούμε, και να έχουμε έτοιμο το μεσημεριανό βαλιτσάκι με σνακ ή και μεσημεριανό (για κάποια παιδιά)!

Πρώτον, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σημασία των σνακ για τα παιδιά μας, δεν πρέπει να είναι υποκατάστατα για το πρωινό. Καθώς, το κάθε γεύμα εκπληρώνει μια συγκεκριμένη λειτουργία, και το μεσημεριανό σνακ παρέχει θρεπτικά συστατικά και ενέργεια, που είναι απαραίτητα για την απόδοση των σωματικών και πνευματικών δραστηριοτήτων των παιδιών μας στα μαθήματα και στις δραστηριότητές τους.

Δεύτερον, ας μην ξεχνάμε ότι η κατανάλωση νερού είναι εξαιρετικά σημαντική, συμβάλλει στην καλύτερη πνευματική απόδοση (μνήμη, προσοχή, ψυχοκινητική κίνηση).

Τα κύτταρα λαμβάνουν οξυγονωμένο αίμα για να παράγουν την ενέργεια που απαιτείται για την εκτέλεση καθημερινών δραστηριοτήτων. Την ποσότητα του νερού που χρειάζεται το σώμα μας δεν την παίρνουμε μόνο από το πόσιμο νερό, αλλά και από χυμούς, φρούτα, και λαχανικά.

Τα παιδιά δεν ιδρώνουν πάντα τόσο εύκολα, η θερμοκρασία του σώματός τους αυξάνεται πιο γρήγορα σε σύγκριση με τους ενήλικες και είναι πιο ευάλωτα στην αφυδάτωση. Γι' αυτό απαιτούν συνεχή ενυδάτωση όλη την ημέρα.

Δείτε ποιες είναι οι συμβουλές μας για να έχετε πάντα ένα υγιεινό σνακ για τα παιδιά σας.

Το σνακ μπορεί να περιέχει:

  • Υδατάνθρακες: παρέχουν μεγάλη ενέργεια και φυτικές ίνες
  • Πρωτεΐνες: βοηθούν στην ανάπτυξη των μυών
  • Φρούτα ή/και λαχανικά: για την περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και νερό
  • Γάλα ή γιαούρτι: παρέχουν πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες και μέταλλα σημαντικά για το σχηματισμό και τη ρύθμιση.
snak gia paidia

Photo by S'well on Unsplash

Τα σνακ μπορούν να περιέχουν από 2 έως 4 στοιχεία από τα αναφερόμενα. Ας μην ξεχνάμε να προσφέρουμε νερό ή κάποιο άλλο μέσο ενυδάτωσης με χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και κατά προτίμηση μη επεξεργασμένο ρόφημα. Καλό είναι να φτιάξουμε μια λίστα με φαγητά ή συνταγές που μπορούμε να προσφέρουμε σαν σνακ. Μπορείτε να ετοιμάσετε τις συνταγές που αποφασίζετε να κάνετε με τα πιτσιρίκια στο σπίτι από πριν, με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε και τα μικρά σας να φάνε με χαρά το φαγητό που ετοιμάζουν μόνα τους.

Αν γράψετε μια λίστα, ο προγραμματισμός θα είναι πολύ πιο εύκολος. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγετε τον αυτοσχεδιασμό, τη μονοτονία και θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα.

Ας εμποδίσουμε τα παιδιά μας να τρώνε μπροστά στον υπολογιστή ή στην τάξη, αυτό δεν πρόκειται να συμβάλει στη συνειδητή διατροφή, απαιτήστε 15 λεπτά για να φάνε ήσυχα και τι καλύτερο αν το κάνουν με έναν από τους γονείς τους!

Δείτε εύκολες συνταγές για υγιεινά σχολικά σνακ!



Με πληροφορίες από www.blogmamasmodernas.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved