Μαμά και διατροφή: Υγιεινά σνακ με λιγότερες από 100 θερμίδες το κάθε ένα

  • Πώς τα μικρά και συχνά σνακ βοηθούν στην απώλεια βάρους
  • Δέκα υγιεινά σνακ με λίγες θερμίδες
Μαμά και διατροφή: Υγιεινά σνακ με λιγότερες από 100 θερμίδες το κάθε ένα
Pexels.com / Daria Shevtsova

Το μυστικό για την «σωστή» απώλεια βάρους δεν είναι οι εξαντλητικές δίαιτες, ούτε η απώλεια γευμάτων. Το αντίθετο μάλιστα. Τα μικρά και συχνά γεύματα θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να χάσεις κιλά, αλλά είναι το κλειδί για μία ισορροπημένη διατροφή, ενεργό μεταβολισμό και επαρκή πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου σε ημερήσια βάση.

Ας δούμε λοιπόν τα top 10 snack που είναι υγιεινά, έχουν λίγες θερμίδες και μπορείς να εντάξεις στην καθημερινή σου διατροφή χωρίς να χάσεις χρόνο στην κουζίνα.

Τρία κρακεράκια με τυρί – 98 θερμίδες

Δεν είναι βέβαια όλα τα κρακεράκια το ίδιο. Επίλεξε αυτά με τα όσο το δυνατόν λιγότερα συντηρητικά και χωρίς ζάχαρη ή αλάτι. Τα ολικής άλεσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που προκαλούν κορεσμό και θα σε κρατήσουν χορτάτες. Όσον αφορά το τυρί, είναι πλούσιο σε ασβέστιο και πρωτεΐνες, συστατικά πολύτιμα για τον οργανισμό.

Δεκατέσσερα αμύγδαλα – 98 θερμίδες

snack me ligotero apo ekato thermides 1

Πηγή πληροφοριών: Unsplash.com / Tetiana Bykovets

Μία λύση εύκολη και σούπερ βολική. Γιατί; Μπορείς πάντα να έχεις ένα σακουλάκι με αμύγδαλα στην τσάντα σου είτε είσαι στον δρόμο, είτε στη δουλειά. Εκτός από νόστιμα, τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά, φυτικές ίνες και μαγνήσιο.

Ψητά μήλα – 95 θερμίδες το ένα

Αφαίρεσε το κουκούτσι από τα μήλα και ψήσε τα στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν μία καραμελένια υφή. Με αυτήν τη συνταγή θα νιώθεις ότι τρως γλυκό, χωρίς να φας γλυκό. Για extra απόλαυση βάλε λίγη κανέλα από πάνω (η οποία επίσης βοηθάει στο αδυνάτισμα).

Οκτώ καρότα baby με χούμους – 90 θερμίδες

Τα καρότα είναι από τα πιο θρεπτικά λαχανικά και αυτός είναι ένας πολύ εύκολος και.. νόστιμος τρόπος να τα εντάξεις στη διατροφή σου. Λίγο χούμους και οκτώ ωμά και καθαρισμένα καρότα θα σου δώσουν ένα θρεπτικό σνακ που θα σε κρατήσει χορτάτη για ώρα.

Μπουκίτσες μήλου με φυστικοβούτυρο – 90 θερμίδες

snack me ligotero apo ekato thermides 3

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Corleto Peanut butter

Κόψε ένα μήλο σε κομμάτια και βάλε στην κάθε άκρη τους λίγο φυστικοβούτυρο. Για να μην ξεπεράσεις τις 100 θερμίδες, η συνολική ποσότητα του φυστικοβούτυρου δεν πρέπει να ξεπερνά τις δύο κουταλιές. Προσοχή! Επίλεξε ένα φυστικοβούτυο χωρίς ζάχαρη και αλάτι.

Γιαούρτι με μέλι – 84 θερμίδες

Στις λιγούρες για κάτι γλυκό, αυτή η επιλογή είναι η ιδανική. Η ποσότητα του μελιού πρέπει να είναι μία κουταλιά του γλυκού. Εάν βάλεις παραπάνω, ξεφεύγεις και σε θερμίδες.

Είκοσι φυστίκια Αιγίνης – 80 θερμίδες

Εκτός από τα αμύγδαλα, και τα φυστίκια μπορούν να γίνουν σύμμαχός σου στην απώλεια βάρους. Εκτός από λίγες θερμίδες, τα φυστίκια έχουν πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες.

Έξι φλιτζάνια ποπ κορν – 100 θερμίδες

Θα δείτε ταινία οικογενειακώς και θέλεις να φτιάξεις κάποιο σνακ για να φας με τα παιδιά; Φτιάξε ποπ κορν με λάδι και πάπρικα. Τα έξι φλιτζάνια ψημένα ποπ κορν έχουν 100 θερμίδες και συν τοις άλλοις είναι ένα νόστιμο και απολαυστικό σνακ.

Ένα βραστό αυγό – 78 θερμίδες

snack me ligotero apo ekato thermides 4

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Anton Nikolov

Μία ακόμα τροφή που δεν πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιό σου είναι το αυγό. Είναι χορταστικό, εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και ένα αυγό μεγάλο μεγέθους έχει μόνο 78 θερμίδες. Μπορείς να το φας σκέτο ή με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καπνιστή πάπρικα.

Ένα φλιτζάνι μύρτιλα - 86 θερμίδες

Τα μύρτιλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μαγνήσιο και βιταμίνες, ενώ να φλιτζάνι παρέχει περίπου το 15% των φυτικών ινών και το 25% της βιταμίνης C που χρειάζεται ο μέσος ενήλικας.

Με πληροφορίες από webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved