Το Smoothie του Κατεργάρη των Χριστουγέννων

  • Τι είναι το πράσινο Smoothie του Κατεργάρη των Χριστουγέννων;
  • Οφέλη των υλικών
  • Το Smoothie του Grinch
Το Smoothie του Κατεργάρη των Χριστουγέννων

Τι είναι το πράσινο Smoothie του Κατεργάρη των Χριστουγέννων;

Το πράσινο Smoothie του Κατεργάρη των Χριστουγέννων είναι ένα υγιεινό γιορτινό ρόφημα που θα λατρέψουν τα παιδιά σας. Είναι εύκολο να το φτιάξει κανείς και τα παιδιά θα διασκεδάσουν πίνοντάς το.

Όλοι γνωρίζουν τον Κατεργάρη των Χριστουγέννων. Εκείνο το πράσινο χνουδωτό γκρινιάρικο ον που δεν του αρέσουν τα Χριστούγεννα και κάνει τα πάντα για να χαλάσει τη μεγάλη γιορτή. Είναι ένας από τους αγαπημένους "κακούς" των Χριστουγέννων και τα παιδιά τον λατρεύουν. Γι' αυτό και λατρεύουν και αυτό το σούπερ υγιεινό smoothie.

christougenniatiko smoothie grinch 3

Photo by Alex Lvrs on Unsplash

Οφέλη των υλικών

Μερικά από τα υλικά που θα χρειαστείτε έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Μπορεί η ονομασία κάποιων smoothies να γίνεται μόνο και μόνο για να γίνουν περισσότερο αρεστά στα παιδιά, όμως στην πραγματικότητα κρύβουν θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό τους.

Παρακάτω μερικά από τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι το σπανάκι, η μπανάνα και το μάνγκο. Ποια τα οφέλη τους;

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αποτελεί εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Κ1, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο σίδηρος, το ασβέστιο, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο και το φυλλικό οξύ.

Μπανάνα

Εκτός της γλυκιάς γεύσης της, που την καθιστά ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα, η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλιο. Μια μεσαία μπανάνα περιέχει περίπου 422mg καλίου, δηλαδή το 12% της ημερησίας συνιστώμενης ποσότητας καλίου.

Το σώμα μας χρειάζεται αρκετό κάλιο για να λειτουργεί φυσιολογικά. Ο ηλεκτρολύτης αυτός βοηθά τους μυς και τα νεύρα, διευκολύνει την μεταφορά των θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα, ρυθμίζει τον καρδιακό ρυθμό και εξισορροπεί τα επίπεδα νατρίου στο σώμα. Όταν το σώμα δεν λαμβάνει επαρκή ποσότητα καλίου, το άτομο νιώθει αδυναμία και κούραση, ενώ συχνά ταλαιπωρείται από κράμπες.

Μάνγκο

Ένα μάνγκο παρέχει περίπου το ένα τέταρτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης Α, ένα θρεπτικό συστατικό απαραίτητο για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής και της δραστηριότητας των λευκών αιμοσφαιρίων. Η μη λήψη μάλιστα επαρκούς ποσότητας βιταμίνης Α συνδέεται με μεγαλύτερη ευαισθησία σε λοιμώξεις.

Το Smoothie του Grinch

christougenniatiko smoothie grinch 1

Τα παρακάτω υλικά σερβίρουν 5 ποτήρια

Υλικά

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 1 κούπα παγωμένο μάνγκο
  • 1/2 κούπα παγωμένο ανανά
  • 2 χούφτες baby σπανάκι
  • 2 κούπες γάλα αμυγδάλου
  • σαντιγί και κόκκινα μούρα για τη διακόσμηση

Πώς θα το φτιάξετε:

Σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη σαντιγί.

Σερβίρετε στα ποτήρια, βάλτε από πάνω τη σαντιγί και διακοσμήστε με τα κόκκινα μούρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved