Συνταγή για εγκύους: Ψητό κοτόπουλο με πέστο μαϊντανού

Συνταγή για εγκύους: Ψητό κοτόπουλο με πέστο μαϊντανού

Διατροφή στην εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το μωρό σας τρώει ό,τι τρώτε - και βασίζεται σε εσάς για όλα εκείνα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, που πρέπει να λάβει. Είναι επίσης σημαντικό να τρώτε υγιεινά γεύματα εγκυμοσύνης για να διατηρήσετε σταθερή την αύξηση βάρους σας και φυσικά να μειώσετε τον κίνδυνο επιπλοκών της εγκυμοσύνης. Εκτός από όλα τα παραπάνω όμως; Σίγουρα θέλετε τα γεύματά σας να έχουν υπέροχη γεύση!

Επειδή πολλές μέλλουσες μαμάδες στα μηνύματα που μας στέλνετε, ζητάτε και νόστιμες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε τώρα που βρίσκεστε σε ενδιαφέρουσα, αποφασίσαμε σήμερα να σας δώσουμε μία από τις πιο νόστιμες και φυσικά πιο θρεπτικές και συνάμα, εύκολες συνταγές, που είναι γεμάτες με θρεπτικά συστατικά και έχουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και καλά λιπαρά.

Ψητό στήθος κοτόπουλο με πέστο μαϊντανού

sintagi gia egkyous pesto maintanou kotopoulo 1

Το κοτόπουλο μπορεί να είναι η αγαπημένη σας πρωτεΐνη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το στήθος κοτόπουλο σερβίρεται χωρίς πέτσα και είναι γεμάτο με πρωτεΐνες χαμηλών λιπαρών, περίπου 32 γραμμάρια σε μερίδα περίπου 100 γραμμαρίων κοτόπουλου. Είναι επίσης μια από τις καλύτερες ζωικές πηγές καλίου, για τη διατήρηση της υγιούς αρτηριακής πίεσης και του σιδήρου και για την υποστήριξη των επιπλέον πλούσιων σε οξυγόνο ερυθρών αιμοσφαιρίων που παράγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Στη συνταγή για πέστο αντί για κουκουνάρι ή καρύδια, μπορείτε αν θέλετε να βάλετε σπόρους κολοκύθας. Οι σπόροι κολοκύθας είναι μια από τις πιο ισχυρές φυσικές πηγές μαγνησίου, βοηθώντας στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και στη καλή λειτουργία των νεύρων. Εάν η εγκυμοσύνη δυσκολεύει τον ύπνο σας, υπάρχουν κάποιες επιπλέον ενδείξεις ότι το μαγνήσιο μπορεί να σας βοηθήσει ρυθμίζοντας τους νευροδιαβιβαστές που ελέγχουν τον ύπνο.

Υλικά για τη συνταγή:

  • 2 κουταλιές της σούπας συν 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι κολοκυθόσπορους ανάλατους
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
  • 1 1/2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, χοντροκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
  • 750 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου

Πώς θα τα φτιάξετε:

Σε μια τηγανοψηστιέρα, βάλτε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο και ψήστε το.

Σε ένα μπλέντερ βάλτε το σκόρδο, τον μαϊντανό, το κόλιανδρο, τα κρεμμυδάκια και τον χυμό λεμονιού. Πολτοποιήστε.

Βγάλτε το μισό μείγμα και βάλτε το σε ένα πολυμπαγκ. Βάλτε στο μπλεντερ πιπέρι και τους κολοκυθόσπορους, συμπληρώστε λάδι και 1/4 κούπας νερό και πολτοποιήστε. Βάλτε το πέστο μαϊντανού σε ένα μπολ και σερβίρετε το κοτόπουλό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved