Είσαι έγκυος; Πέντε λόγοι για να εντάξεις το πεπόνι στη διατροφή σου

Τα οφέλη του πεπονιού που πρέπει να γνωρίζεις.

Είσαι έγκυος; Πέντε λόγοι για να εντάξεις το πεπόνι στη διατροφή σου

Έχουμε πολλές αναφέρει τη σπουδαιότητα της ισορροπημένης διατροφής την περίοδο της εγκυμοσύνης. Η μέλλουσα μητέρα είναι σημαντικό να καταναλώνει τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγεία της ίδια και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Μεταξύ αυτών και τα φρούτα που τώρα το καλοκαίρι έχουν την τιμητική τους. Από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού είναι το πεπόνι, αυτό το γλυκό και δροσερό φρούτο με την υπέροχη γεύση και άρωμα. Το πεπόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ας δούμε όμως αναλυτικά τα οφέλη και γιατί δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σου αυτήν την περίοδο.

Είναι εξαιρετική πηγή φολικού οξέος

Το φολικό οξύ συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη του εμβρύου και προλαμβάνει συγγενείς ανωμαλίες του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Σύμφωνα με το webmd.com, η ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη σε φολικό οξύ τoυς πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης είναι 400 μικρογραμμάρια. Από τον τέταρτο μήνα κι έπειτα, η ποσότητα αυτή αυξάνεται στα 500 μικρογραμμάρια.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το πεπόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία είναι απαραίτητη για την "θωράκιση" του οργανισμού και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης βοηθά στην επούλωση τραυμάτων και συμβάλλει στην υγεία των δοντιών και των οστών. Ένα φλιτζάνι πεπόνι περιέχει 65 mg βιταμίνης C.

PEPONI

Προστατεύει από την αφυδάτωση

Το καλοκαίρι αυξάνεται ο κίνδυνος της αφυδάτωσης, για αυτό είναι σημαντικό να πίνεις πολύ νερό, αλλά και να καταναλώνεις τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως το πεπόνι. Επίσης, είναι πλούσιο σε κάλιο, έναν ηλεκτρολύτη που χάνουμε όταν ιδρώνουμε.

Έχει λίγες θερμίδες

Ένα φλιτζάνι πεπόνι έχει μόλις 65 θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι ένα φρούτο που δεν έχει καθόλου χοληστερόλη και ως εκ τούτου είναι ιδανικό για σνακ μεταξύ των κυρίων γευμάτων σου. Ωστόσο, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι περιέχει αρκετή φυσική ζάχαρη, για αυτό και η κατανάλωσή του θα πρέπει να γίνεται με μέτρο.

Βοηθάει στην πέψη και καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα και η δυσπεψία δεν είναι κάτι ασυνήθιστο στην εγκυμοσύνη. Το πεπόνι περιέχει διαλυτές και αδιάλυτες ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην γενικότερη υγεία και καλή λειτουργία του εντέρου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved