Σπιτικά σορμπέ με δύο υλικά - Τέσσερις διαφορετικές συνταγές (vid)

  • Πώς θα φτιάξετε σπιτικά σορμπέ
  • Σορμπέ φράουλας
  • Σορμπέ πεπόνι
  • Βίντεο με συνταγές για σορμπέ

 

Σπιτικά σορμπέ με δύο υλικά - Τέσσερις διαφορετικές συνταγές (vid)
pexels.com / photo credits Ponyo Sakana

Τα σορμπέ είναι δροσερά γλυκά που φτιάχνονται από φρούτα και ζάχαρη ή κάποιο άλλο γλυκαντικό. Η βασική διαφορά τους με το παγωτό είναι ότι δεν περιέχουν γάλα ή βούτυρο για αυτό και θεωρούνται μία πιο υγιεινή και ελαφριά επιλογή.

Σύμφωνα με το wikipedia.org, τα πρώτα σορμπέ πιστεύεται ότι φτιάχνονταν στην αρχαία Περσία. Η φήμη τους σταδιακά εξαπλώθηκε στην Ευρώπη κι έτσι το 1670 το το Café Procope στο Παρίσι άρχισε να που πουλάει τα δικά του σορμπέ, ενώ μέχρι και σήμερα οι συνταγές διαφοροποιούνται ανά περιοχή.

Πώς θα φτιάξετε σπιτικά σορμπέ;

Μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε σορμπέ στο σπίτι εύκολα και γρήγορα και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσετε παγωτομηχανή.

Όλες τις εποχές ευτυχώς υπάρχει ποικιλία φρούτων, συνεπώς οι επιλογές σας είναι πολλές. Οι συνταγές που θα σας δείξουμε σήμερα είναι δεν περιέχουν ζάχαρη και είναι ιδανικές για παιδιά, για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας ή για το γιορτινό τραπέζι μετά το γεύμα.

Σπιτικό σορμπέ με φράουλες

Θα χρειαστείτε:

  • 450 γραμμάρια φράουλες
  • 1/4 του φλιτζανιού μέλι

Η διαδικασία

Κόψτε τις φράουλες σε κομμάτι και βάλτε τις στην κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι να παγώσουν. Στη συνέχεια βάλτε τις παγωμένες φράουλες στο multi, προσθέστε το μέλι, και "χτυπήστε" τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αδειάστε το μείγμα σε ένα τάπερ, κλείστε με το καπάκι και βάλτε το στην κατάψυξη για μερικές ώρες ακόμα πριν το καταναλώσετε.

spitiko sorbet me dyo ylika 2

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Ponyo Sakana

Σπιτικό σορμπέ με πεπόνι

Θα χρειαστείτε:

  • 1 πεπόνι μεσαίου μεγέθους
  • 1/4 του φλιτζανιού μέλι

Η διαδικασία:

Η διαδικασία είναι ακριβώς όπως η παραπάνω. Κόψτε το πεπόνι σε κομμάτια και βάλτε τα στην κατάψυξη. Μόλις παγώσουν βάλτε τα στο multi, προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε. Αδειάστε το μείγμα σε ένα τάπερ, βάλτε το στην κατάψυξη για μερικές ώρες και μετά μπορείτε να το απολαύσετε.

Δείτε δύο ακόμα συνταγές και την εκτέλεση για τις δύο παραπάνω στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved