Σπιτικό παγωτό σοκολάτας με 3 υλικά (και χωρίς τη χρήση παγωτομηχανής)

Φτιάξτε σπιτικό παγωτό σοκολάτας με βελούδινη υφή σε χρόνο dt!

Σπιτικό παγωτό σοκολάτας με 3 υλικά (και χωρίς τη χρήση παγωτομηχανής)

Δύο πράγματα μετράνε τα παιδιά κάθε καλοκαίρι. Μπάνια και παγωτά!

Η αλήθεια είναι ότι καλοκαίρι χωρίς παγωτό δε γίνεται. Τα παιδιά ιδανικά θα ήθελαν να τρώνε και από ένα κάθε μέρα, όπως όμως συστήνουν και οι ειδικοί καλό είναι να καταναλώνουν το πολύ δυο με τρία παγωτά την εβδομάδα.

Το παγωτό σοκολάτας είναι από τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων και μπορείτε να το φτιάξετε κι εσείς στο σπίτι. Οι συνταγές ποικίλουν και θα σας δείξουμε την πιο εύκολη που έχουμε βρει στο διαδίκτυο με τρία μόλις τρία υλικά. Μάλιστα, δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσετε παγωτομηχανή ή μίξερ.

pagwto sokolatas me tria ulika pexel

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Markus Spiske

Θα χρειαστείτε:

  • 400 γραμμάρια κρέμας γάλακτος
  • 140 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα
  • 60 γραμμάτια κακάο

Η διαδικασία για να το φτιάξετε:

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και δεν θα σας πάρει παραπάνω από πέντε λεπτά. Σε ένα μπολ ρίξτε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατέψτε και προσθέστε το κακάο. Ανακατέψτε ξανά πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βάλτε το μείγμα του παγωτό σε κάποιο τάπερ το οποίο θα κλείνει καλά και αφήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον τέσσερις ώρες μέχρι να παγώσει καλά.

Μπορείτε να δείτε τη διαδικασία και στο βίντεο που ακολουθεί.






Εάν θέλετε μπορείτε να ανατρέξετε και σε παλαιότερες συνταγές που έχουμε μοιραστεί μαζί σας για σπιτικά παγωτά εδώ. Όποιο και να φτιάξετε, τα μικρά σας σίγουρα θα κατενθουσιαστούν!
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved