Φλορίντα Πετρουτσέλι: Η συνταγή της για σπιτικό ψωμί (εικόνες)

Μία πολύ εύκολη συνταγή με λίγα υλικά που μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς.

Φλορίντα Πετρουτσέλι: Η συνταγή της για σπιτικό ψωμί (εικόνες)

Τα τελευταία χρόνια η Φλορίντα Πετρουτσέλι απέχει από τα τηλεοπτικά δρώμενα και έχει αφοσιωθεί στα δύο της παιδιά. Το διάστημα αυτό ήταν όμως, και μία ακόμα ευκαιρία για την παρουσιάστρια να ασχοληθεί με μία ακόμα μεγάλη της αγάπη, τη μαγειρική.

Η διάσημη μαμά με καταγωγή από την Ιταλία λατρεύει να μαγειρεύει παραδοσιακά ιταλικά και ελληνικά πιάτα και δεν είναι λίγες οι φορές που έχει μοιραστεί με τους διαδικτυακούς της φίλους τις αγαπημένες της συνταγές.

florinta petroutseli psomi suntagi

Μία από αυτές είναι και η συνταγή για αφράτο, σπιτικό ψωμί.

Το ψωμί στη διατροφή των παιδιών

Το ψωμί δε λείπει από κανένα σπίτι Φτιάχνεται κατά βάση από αλεύρι και νερό και στο εμπόριο συναντάμε διάφορες παραλλαγές του: ψωμί του τοστ, χωριάτικο ψωμί, ψωμί ολικής άλεσης κ.α.

Το ψωμί αρέσει πολύ και στα παιδιά και είναι ένα τρόφιμο που δε λείπει από το διαιτολόγιό τους. Είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, συνεπώς τους δίνει ενέργεια και τα κρατά χορτάτα για ώρα. Επίσης, το ψωμί ολικής άλεσης είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Η συνταγή της Φλορίντα για σπιτικό ψωμί

Υπάρχουν διάφορες συνταγές για να φτιάξετε σπιτικό ψωμί και μία από τις πιο εύκολες είναι και αυτή που έχει η Φλορίντα Πετρουτσέλι στα highlights της.

Για να το φτιάξετε κι εσείς θα χρειαστείτε:

  • 600 γραμμάρια αλεύρι
  • 350 ml ζεστό νερό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • αλάτι

Δείτε τη διαδικασία που ακολούθησε αναλυτικά στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved