Αφράτο κέικ πορτοκάλι - Το πιο νόστιμο που έχετε δοκιμάσει

Αυτή η συνταγή είναι από τις καλύτερες που έχετε φτιάξει.

Το κέικ πορτοκάλι είναι αρωματικό και πεντανόστιμο. Γι΄αυτό και αρέσει τόσο στα παιδιά ακόμα κι όταν δεν έχει σοκολάτα.

Σήμερα σας προτείνουμε μια συνταγή που θα κάνει το κέικ σας αφράτο και πολύ γευστικό. Δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε λάδι αντί για βούτυρο για επιπλέον υγρασία, είναι πραγματικά σημαντικό να χτυπήσετε σωστά τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά.

Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά

2 1/2 φλιτζάνια (350g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 μεγάλα αυγά
1 1/2 φλιτζάνια (300g) ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι (240 ml) φυτικό λάδι
1 1/4 φλιτζάνια (300 ml) φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 3-4 πορτοκάλια
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί ή μια φόρμα και τα αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάτε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αυγά και τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα περίπου για 5 λεπτά. Σε χαμηλή ταχύτητα συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας το λάδι μέχρι να δέσουν τα υλικά. Στη συνέχεια ρίχνετε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και το εκχύλισμα βανίλιας . Τέλος προσθέστε το μείγμα αλευριού και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσοχή δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα.
Αδειάζετε το μείγμα του κέικ στη φόρμα ή το ταψί και ψήνετε για 50-60 λεπτά για το ταψί ή 40-50 λεπτά για τη φόρμα. Εάν το πάνω μέρος μαυρίζει γρήγορα κατά το ψήσιμο, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο. Αφήστε το κέικ να κρυώσει και το ξεφορμάρετε,
Εάν θέλετε μπορείτε τη μισή δόση κέικ να την καταψύξετε και να την ψήσετε άλλη μέρα αφού προηγουμένως την βγάλετε από την προηγούμενη να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved