Μεταμορφώστε τα cinnamon rolls σε γιορτινά φιογκάκια για τα παιδιά σας

Μαργαρίτα Νικολάου
Μεταμορφώστε τα cinnamon rolls σε γιορτινά φιογκάκια για τα παιδιά σας

AI/Mothersbloggr

Eύκολη συνταγή για όλη την οικογένεια - Φτιάξτε τα φτιογκάκια με τα παιδιά σας.

Αν λατρεύετε ως οικογένεια τα cinnamon rolls (aka ρολάκια κανέλας ), βρήκαμε στο TikTok τον τρόπο να τα μεταμορφώσετε σε φιογκάκια. Τι καλύτερο από το να δώσετε μια εορταστική εμφάνιση στο αγαπημένο σας γλυκό; Αφήστε που τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν!

Αυτό είναι το σημάδι που περιμένατε για να φτιάξετε αυτά τα cinnamon roll μπισκότα

Ψήστε τα και ζητήστε από τα παιδιά σας να τα πασπαλίσουν με ζάχαρη άχνη, κάνοντας τη διαδικασία ακόμα πιο διασκεδαστική. Οι γιορτές είναι η ιδανική περίοδος για μικρές γλυκές δημιουργίες που φέρνουν όλη την οικογένεια κοντά στην κουζίνα. Τα φιογκάκια κανέλας δεν είναι μόνο όμορφα αλλά και νόστιμα, ιδανικά για να συνοδεύσουν το χριστουγεννιάτικο πρωινό ή το απογευματινό τσάι.

Healthy cinnamon rolls με βρόμη και μπανάνα

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς θα φτιάξετε τους φιόγκους. Μετά από αυτό ακολουθεί η συνταγή.

Βούτυρο κανέλας (cinnamon butter) - Το άλειμμα που πρέπει να φτιάξετε για τα Χριστούγεννα

Υλικά

330 γραμμάρια γιαούρτι

250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

60 γραμμάρια βούτυρο

3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Βήματα

Σε ένα μπολ βάλτε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. (κρατήστε λίγο λιωμένο βούτυρο στην άκρη… θα χρειαστεί στο τέλος).

Ανακατέψτε και φτιάξτε μια πάστα.

Σε ένα ταψί στρώστε αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα βαθύ μπολ βάλτε το γιαούρτι και το αλεύρι.

Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ζύμη που θα κολλάει ελαφρά στα χέρια.

Μόλις φτιάξετε τη ζύμη, ανοίξτε τη στον πάγκο σε πάχος περίπου 1 εκατοστό και γεμίστε τη με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας.

Απλώστε το επάνω στη ζύμη και έπειτα ρολάρετέ τη.

Με ένα μαχαίρι κόψτε σε ρολάκια (φροντίστε να έχουν ίδιο πάχος όλα) και βάλτε τα στο ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.

Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, βγάλτε τα.

Για σερβίρισμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα γλάσο με ζάχαρη άχνη και λίγο γάλα ή να τα απολαύσετε ζεστά και σκέτα.

Προετοιμασία: 5'

Eκτέλεση: 15'

Υλικά

  • 330 γραμμάρια γιαούρτι
  • 250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 60 γραμμάρια βούτυρο
  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Βήματα

  • Σε ένα μπολ βάλτε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. (κρατήστε λίγο λιωμένο βούτυρο στην άκρη… θα χρειαστεί στο τέλος).
  • Ανακατέψτε και φτιάξτε μια πάστα.
  • Σε ένα ταψί στρώστε αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα βαθύ μπολ βάλτε το γιαούρτι και το αλεύρι.
  • Ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ζύμη που θα κολλάει ελαφρά στα χέρια.
  • Μόλις φτιάξετε τη ζύμη, ανοίξτε τη στον πάγκο σε πάχος περίπου 1 εκατοστό και γεμίστε τη με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας.
  • Απλώστε το επάνω στη ζύμη και έπειτα ρολάρετέ τη.
  • Με ένα μαχαίρι κόψτε σε ρολάκια (φροντίστε να έχουν ίδιο πάχος όλα) και βάλτε τα στο ταψί που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.
  • Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα, βγάλτε τα.
  • Για σερβίρισμα, μπορείτε να φτιάξετε ένα γλάσο με ζάχαρη άχνη και λίγο γάλα ή να τα απολαύσετε ζεστά και σκέτα.
DPG Network
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved