Υπάρχει κάτι μαγικό και παρηγορητικό στο να πίνεις ένα φλιτζάνι ζεστό κακάο.
Υπάρχει κάτι που να θυμίζει τις γιορτές περισσότερο από ένα ζεστό φλιτζάνι σπιτική σοκολάτα; Μόλις στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ανάψουμε τα λαμπάκια η ζεστή σοκολάτα, συνήθως ετοιμάζεται στο λεπτό για να την απολαύσει μια οικογένεια βλέποντας την πρώτη της χριστουγεννιάτικη ταινία.
Η σπιτική ζεστή σοκολάτα μας συνοδεύει με αυτές τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις στο σπίτι όπως τις ταινίες που αναφέραμε πιο πάνω, τον στολισμό του σπιτιού και τις βόλτες σε κάποια χριστουγεννιάτικη πλατεία ή πάρκο για να δούμε τα φώτα.
Φτιάξτε ζεστή ιταλική σοκολάτα με τα σοκολατάκια των γιορτών που περίσσεψαν
Υπάρχει κάτι μαγικό και παρηγορητικό στο να πίνεις ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Κάποιοι μπορεί να με πουν γραφική, αλλά είναι αυτές οι απλές λεπτομέρειες που περιμένω κάθε χριστουγεννιάτικη σεζόν.

AI/ Mothersbloggr
Η σπιτική ζεστή σοκολάτα είναι εκπληκτικά εύκολη στην παρασκευή με λίγα μόνο υλικά, πολλά από τα οποία όλοι ήδη έχουμε στην κουζίνα και στο ψυγείο μας.
Κάνει ή όχι η ζεστή σοκολάτα για τον ερεθισμένο λαιμό;
Δείτε αυτή την απλή συνταγή για σπιτική χριστουγεννιάτικη σοκολάτα, που μπορείτε εύκολα να ετοιμάσετε για εσάς και τα παιδιά σας και να απολαύσετε μαζί με όλες τις γιορτινές σας δραστηριότητες. Η συνταγή μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί αν θέλετε να φτιάξετε περισσότερη για μια μεγάλη παρέα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε γάλα χωρίς γαλακτοκομικά αν προτιμάτε μια χριστουγεννιάτικη σοκολάτα vegan.
Hot chocolate spoon ή αλλιώς σοκολατένια κουταλάκια για ζεστή σοκολάτα
Προετοιμασία: 5'
Eκτέλεση: 10'
Υλικά
- 4 φλιτζάνια γάλα της επιλογής σας
- ¼ φλιτζάνι άγλυκo κακάο
- ¼ φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το πόσο γλυκιά την προτιμάτε)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ⅓ φλιτζανιού ζεστό νερό
- Μίνι μαρσμέλοου, κανέλα, σαντιγί και/ή μπαστουνάκια μέντας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Βήματα
-
Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ανακατέψτε το ζεστό νερό, τη σκόνη κακάο και το μέλι σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
-
Προσθέστε απαλά το γάλα και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενωθούν και να ζεσταθεί το γάλα.
-
Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας.
-
Ρίξτε σε φλιτζάνια, γαρνίρετε όπως επιθυμείτε, σερβίρετε και απολαύστε!