Σοκολατένια cinnamon rolls με icing πραλίνας φουντουκιού
Μια συνταγή για όλους τους chocolate lovers δηλαδή εμάς και τα παιδιά μας.
screenshot via instagram video @break.orbake
Η Alicia γνωστή και ως @break.orbake στα social media έχει καταφέρει μέσα από τις συνταγές της να δείξει έναν πιο εύκολο και πιο μοντέρνο τρόπο με τον οποίο μπορούμε να φτιάξουμε συνταγές που κάποτε φτιάχναμε... αλλιώς. Όπως για παράδειγμα η συνταγή που βρήκαμε και ξεχωρίσαμε μέσα από το προφίλ της στο Instagram.
Αυτό είναι το σημάδι που περιμένατε για να φτιάξετε αυτά τα cinnamon roll μπισκότα
Σοκολατένια cinnamon rolls με γλάσο πραλίνας φουντουκιού
Αυτό που μας τράβηξε αρχικά σε αυτή τη συνταγή ήταν το λαχταριστό γλάσο και η σοκολατένια ζύμη.
Βλέπετε και μόνες σας ότι είναι άκρως λαχταριστή. Αυτό μας έκανε να αναζητήσουμε τη συνταγή και φυσικά να τη μοιραστούμε μαζί σας. Για καλή μας τύχη, έχει όλα τα υλικά αναλυτικά στο site της breakorbake.com.
Συστατικά (για 12 μεγάλα ρολά ή 15 μικρότερα):
Για τη ζύμη
- 410 ml πλήρες γάλα
- 90 γραμμάρια βούτυρο
- 690 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
- 22 γραμμάρια ξηρή μαγιά
- 150 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
Healthy cinnamon rolls με βρόμη και μπανάνα
Για τη γέμιση
- 65 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 50 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Για το γλάσο:
- 30 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού - λιωμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 80 ml κρέμα γάλακτος
Ρολάκια κανέλας με γιαούρτι και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση:
- Ζεστάνετε το γάλα και αφήστε το βούτυρο να διαλυθεί μέσα σε αυτό. Θα πρέπει να ανακατεύετε τακτικά.
- Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τα στερεά υλικά σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίξτε το γάλα και το βούτυρο στα στερεά υλικά και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
- Ζυμώστε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια για 5 λεπτά και, στη συνέχεια, βάλτε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ και αφήστε την να ξεκουραστεί για τουλάχιστον μία ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: αν για οποιονδήποτε λόγο η ζύμη σας φαίνεται λίγο στεγνή, προσθέστε λίγο γάλα.
- Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Απλώστε το βούτυρο σε όλη τη ζύμη μέχρι τις άκρες.
- Ανακατέψτε τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίστε όλη τη ζύμη. Με τα χέρια απλώστε ομοιόμορφα.
- Ρολάρετε τη ζύμη όπως φαίνεται και στο παραπάνω βίντεο.
- Κόψτε τα ρολά σε ομοιόμορφα μεγέθη και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με αρκετό κενό ανάμεσά τους (για να έχουν χώρο να φουσκώσουν).
- Αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλη μια ώρα.
- Αφού φουσκώσουν, ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 30 λεπτά λεπτά μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν από πάνω.
- Μόλις είναι έτοιμα και ενώ κρυώνουν, ανακατέψτε τα υλικά για το γλάσο τόσο ώστε να αναμειχθούν και απλώστε το πάνω στα ρολάκια σας.
Βούτυρο κανέλας (cinnamon butter) - Το άλειμμα που πρέπει να φτιάξετε για τα Χριστούγεννα