AI/Mothersbloggr
Γιορτινή, υγιεινή και νόστιμη συνταγή που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Αν ψάχνετε χριστουγεννιάτικες ιδέες για το γιορτινό τραπέζι ή απλά για να εντυπωσιάσετε τα μικρά σας, τούτη εδώ η συνταγή είναι ό,τι πρέπει. Υγιεινή, γιορτινή και νόστιμη. Αφήστε που τα παιδιά σας δεν θα μπορούν να αντισταθούν εξαιτίας της γιορτινής τους εμφάνισης. Τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια με τορτίγιες και κρέμα αβοκάντο συνδυάζουν γεύση, υγιεινά υλικά και χρώμα, κάνοντας το τραπέζι σας πραγματικά εορταστικό. Είναι τέλεια πρόταση για brunch, σνακ ή ως μέρος του κυρίως γεύματος.
Χριστουγεννιάτικα ταρανδάκια - Φτιάξτε τα μαζί με τα παιδιά σας
Τα χριστουγεννιάτικα δεντράκια έχουν πολλά οφέλη για την υγεία:
- Αβοκάντο: Πλούσιο σε καλά λιπαρά και βιταμίνες που ενισχύουν την καρδιά και το ανοσοποιητικό.
- Μασκαρπόνε: Προσφέρει κρεμώδη υφή και ασβέστιο.
- Λάιμ: Δίνει δροσιά και βιταμίνη C.
- Κόλιανδρο : Βοηθά στην πέψη και προσθέτει φρέσκια γεύση.
- Ρόδι: Γεμάτο αντιοξειδωτικά και χρώμα που ενθουσιάζει τα παιδιά.
Δείτε τη συνταγή που ακολουθεί:
Προετοιμασία: 5'
Eκτέλεση: 10'
Υλικά
- 2 τορτίγιες
- 1 αβοκάντο
- 2 κ.σ. μασκαρπόνε
- ½ λάιμ (χυμός)
- 1 χούφτα κόλιανδρο
- Αλάτι και πιπέρι
- ¼ ρόδι
Βήματα
-
Χρησιμοποιήστε ένα κουπάτ σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου για να φτιάξετε τα δέντρα από τις τορτίγιες.
-
Αλείψτε ή ψεκάστε με λάδι και ψήστε στο φούρνο στους 200°C με ζεστό αέρα για περίπου 8 λεπτά.
-
Αφήστε να κρυώσουν σε μια σχάρα.
-
Βάλτε το αβοκάντο, το χυμό λάιμ, το μασκαρπόνε, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μίνι μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδες γουακαμόλε.
-
Αλείψτε τα χριστουγεννιάτικα δέντρα σας και γαρνίρετε με σπόρους ροδιού.