Σπιτικά σοκολατένια κρακελέ - Το γιορτινό μπισκότο που λατρεύουν τα παιδιά

Σπιτικά σοκολατένια κρακελέ - Το γιορτινό μπισκότο που λατρεύουν τα παιδιά
Bigstock

Αυτά τα ραγισμένα μπισκότα σοκολάτας είναι εύκολα στο ψήσιμο και φτιαγμένα με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας. 

Τα σοκολατένια μπισκότα κρακελέ είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γιορτινά γλυκίσματα, με εμφάνιση που θυμίζει χιονισμένες μικρές σοκολατένιες μπάλες.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα αστέρια χωρίς γλάσο - Η κλασική συνταγή των γιορτών

Στο εξωτερικό, τα "crinkle cookies" είναι ιδιαίτερα δημοφιλή γιατί συνδυάζουν δύο υπέροχες υφές: μια απαλή, σχεδόν brownie -like καρδιά και μια ελαφρώς τραγανή επιφάνεια. Το όνομά τους προέρχεται από το εφέ "crinkle" - τις φυσικές ρωγμές που σχηματίζονται καθώς η ζύμη φουσκώνει στοv φούρνο, ενώ παραμένει καλυμμένη με άχνη ζάχαρη. Καθώς ψήνονται, η επιφάνεια στεγνώνει και "σπάει" αποκαλύπτοντας το σκούρο σοκολατένιο εσωτερικό ανάμεσα σε λευκές γραμμές άχνης, σαν μικρές χιονισμένες ρωγμές.

Αυτό ακριβώς είναι που τα κάνει τόσο εντυπωσιακά και αγαπημένα ειδικά στο εξωτερικό: η αντίθεση ανάμεσα στη χιονισμένη εμφάνιση και την πλούσια, fudgy γεύση.

Τραγανά μπισκότα βουτύρου με 3 υλικά - Φτιάξ’ τα ξανά και ξανά στις γιορτές

Είναι εύκολα, εμφανίσιμα και γεμίζουν το σπίτι με το άρωμα ζεστής σοκολάτας – ένα απόλυτα γιορτινό κέρασμα που δεν λείπει σχεδόν ποτέ από τα winter cookie boxes. Αν ψάχνεις ένα μπισκότο που να "φωνάζει" Χριστούγεννα, τα κρακελέ είναι η καλύτερη επιλογή.

πηγή: preppykitchen.com

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 10'

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι κακάο άγλυκο (100 γραμμάρια )
  • 1¾ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη (350 γραμμάρια)
  • ½ φλιτζάνι φυτικό λάδι (120 mL)
  • 4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (240 γραμμάρια)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (120 γραμμάρια )

Βήματα

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας μίξερ χειρός ή τον κάδο του σταθερού μίξερ με το εξάρτημα “φτερό”, χτυπήστε τη ζάχαρη, το κακάο και το λάδι. Επιλέξτε τη μεσαία ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  • Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Έπειτα ρίξτε τη βανίλια συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
  • Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε το μείγμα των στερεών υλικών στο μείγμα κακάο συνεχίζοντας το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι μόλις να ενωθούν.
  • Σκεπάστε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήστε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλο το βράδυ.
  • Όταν η ζύμη παγώσει, προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Στρώστε δύο μεγάλες λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί.
  • Πλάστε τη ζύμη σε μπαλάκια περίπου 2,5 εκατοστών και κυλίστε τα ζάχαρη άχνη μέχρι να καλυφθούν καλά. Τοποθετήστε τα στο ταψί αφήνοντας περίπου 5 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήστε για 10–12 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να σφίξουν και το κέντρο να φουσκώσει αλλά να φαίνεται ακόμα ελαφρώς υγρό. Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια μπορείτε να τα μεταφέρετε στη σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
  • exrta tip: Κυλίστε σε άχνη μόνο όσα μπαλάκια χωρούν στο ταψί και τα υπόλοιπα αφήστε τα στο ψυγείο και κύλιστέ τα σε άχνη λίγο πριν το ψήσιμο.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved