Φτιάξτε αυτά τα μπισκότα για τις γιορτές μαζί με τα παιδιά σας και αφήστε τη μυρωδιά πορτοκαλιού και βανίλιας να γεμίσει όλο το σπίτι.
Μία από τις πιο αγαπημένες και κλασικές χριστουγεννιάτικες συνταγές είναι τα μπισκότα βουτύρου σε σχήμα αστεριού.
Τραγανά μπισκότα βουτύρου με 3 υλικά - Φτιάξ’ τα ξανά και ξανά στις γιορτές
Πρόκειται για μια απλή συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα, με υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι - βούτυρο, αλεύρι, ζάχαρη και λίγα αρωματικά.
Είναι ιδανική για να μοιραστείτε στιγμές με τα παιδιά, να πειραματιστείτε με σχήματα και να γεμίσετε το σπίτι με ζεστά, γιορτινά αρώματα.
Με λίγη φαντασία και διάθεση για δημιουργία, αυτά τα μπισκότα μπορούν να γίνουν το αγαπημένο γιορτινό σνακ μικρών και μεγάλων.

Απλές ιδέες για διακόσμηση μπισκότων βουτύρου
Ζάχαρη άχνη ή καστανή ζάχαρη
Πασπαλίστε ελαφρά τα μπισκότα πριν ή μετά το ψήσιμο με καστανή ζάχαρη ή άχνη ( αντίστοιχα).
Ξηροί καρποί ή αμύγδαλα
Προσθέστε στη ζύμη ή πάνω στο γλάσο ψιλοκομμένα αμύγδαλα, καρύδια ή φουντούκια για τραγανή υφή και όμορφη εμφάνιση.
Φλούδα εσπεριδοειδών
Τρίψτε λίγο πορτοκάλι ή λεμόνι πάνω στα μπισκότα πριν ή μετά το ψήσιμο για αρωματική, φυσική διακόσμηση.
Σοκολατένιες κουκκίδες ή τρούφα
Στολίστε τα μπισκότα με μικρές σταγόνες σοκολάτας ή πολύχρωμη τρούφα πριν το ψήσιμο για παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.
Απλά σχέδια με πιρούνι ή μαχαίρι
Κάντε γραμμές, καρό ή κυματιστά σχέδια πάνω στη ζύμη πριν ψήσετε. Δίνει όμορφο χειροποίητο αποτέλεσμα χωρίς γλάσο ή άλλα υλικά.
Σχήματα με κουπ πατ και αρωματικά
Πλάστε τα μπισκότα σε διάφορα σχήματα και πασπαλίστε με λίγη κανέλα ή κακάο για παραλλαγή.
πηγή: taste.com.au
Προετοιμασία: 10'
Eκτέλεση: 15'
Υλικά
- 125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζάνι (110 γραμμάρια ) ζάχαρη κάστερ
- 1 αυγό
- 1 1/2 φλιτζάνια (225 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα βανίλιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοτριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
Βήματα
-
Χτυπήστε σε ένα μπολ με το μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό.
-
Προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια, τη φλούδα πορτοκαλιού και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να δέσουν καλά τα υλικά.
-
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώστε απαλά μέχρι να γίνει λεία. Χωρίστε σε 2 μέρη και σχηματίστε δίσκους. Καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
-
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Ανοίξτε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να έχει πάχος 3 χιλιοστά. Χρησιμοποιήστε κουπ πατ σε σχήμα αστεριού για να κόψετε σχήματα από τη ζύμη.
-
Τοποθετήστε τα σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε για 10–12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
-
Μόλις κρυώσουν τα μπισκότα είναι έτοιμα.